
Selim Elçi
ASİM Başkanı Eraslan, Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü’nü Ziyaret Etti
ASİM Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü’nü Ziyaret Etti
Adana Sivil İnsiyatif Meclisi (ASİM) Yönetim Kurulu Üyeleri, Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü’nü ziyaret ederek başkan Mustafa Yürekli ile görüş alışverişinde bulundu.
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli, ASİM Başkanı Mahmut Eraslan ve beraberindeki heyeti Kanal 7’de kabul etti. Mahmut Eraslan ziyaretlerinin sebebini “Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında iletişim ve işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi” olduğunu ifade etti.
Mahmut Eraslan, konuşmasında, Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün çalışmalarını takdirle izlediklerini ifade ederek başarılarının devamını diledi ve misafirperverliğinden dolayı Mustafa Yürekli’ye teşekkür etti.
Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli de nezaket ziyaretlerinden ötürü ASİM heyetine teşekkür ederek, Türkiye’de sivil toplum kuruluşları arasında iletişimin böyle birincil ilişkilerle geliştirilmesi ve işbirliği yollarının da çoğaltılması gerektiğini vurgulayarak ASİM’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Şair, yazar, fikir adamı Mustafa Yürekli:
“Bu ülkede ‘biz’ denilince, tarih yolculuğuna çıkan ana kafile olarak ehl-i sünnet ve’l cemaat anlaşıldığını hatırlattı. Şimdi hem sünnet, hem de cemaat saldırıya maruz kalıyor..
12 Eylül sonrasında ortaya sürülen dini görünümlü gruplarla cemaat kavramının içi boşaltılmaya çalışıyor. Kur’an Müslümanlığı söylemiyle de sünnete cepheden saldırılıyor.
Lideri referans haline getiren ve bireyi yücelten bu hareketler, geleneksel cemaatlerden çalışmalarıyla da ayrılırlar. Bu sözde dini sosyal gruplar, akçeli işleri ve medyayı çok seviyorlar. Karşı cinsle ilişkilerde lakayıtlar.
Medya ve ürettiği medya hocaları, Türkiye’de dini hayatı tehdit ediyor. Egemen tüketim kültürünü onaylıyorlar ve adeta tüketimi kutsuyorlar. Bu şöhret, marka ve lüks ekseninde yarışa dönüşmüş tüketim odaklı din anlayışı, toplum sağlığını da bozmaktadır.
Sivil toplum kuruluşları, milleti teşkilatlandırıp üst platformlar oluşturarak ülkenin gündeminde etkin ve belirleyici hale gelmeliler. Aydın seferberliği niteliği kazanana kadar bu milli platformlar geliştirilmeli..” dedi.
Daha sonra ASİM’in öneri ve tekliflerini içeren dosya Başkan Mustafa Yürekli’ye sunuldu.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette güncel İslami konular da ele alındı.
Müslümanlar arasındaki istişare köprülerinin kurulması gerektiğini vurgulayan Başkan Eraslan:
“Bizler cemaat önderleri, kanaat liderli ve gazetelerle bunları konuşacağız. Doğu ve Batı’daki âlimler arasındaki kopukluğun giderilmesini bekliyoruz. Çok basit konulardaki ayrıştırıcı dilin terk edilmesi gerekiyor” dedi.
Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Adana Sivil İnsiyatif Meclis (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, Halkla İlişkiler Sorumlusu Orhan Erkuş, Genel Sekreter Adnan Kalkan, Basın Sözcüsü Hacı Ali Doğan katıldı.
Yürekli'den Vali Köşger'e ziyaret: Sosyal medya gençlik üzerinde çok etkili
09 Nisan 2025 Çarşamba 20:47Gazeteci Meral Kara Delen hayatını kaybetti.
16 Şubat 2025 Pazar 13:04Ressam, Gazeteci ve Kaligrafi sanatının usta ismi Etem Çalışkan dualarla son yolculuğuna uğurlandı
02 Şubat 2025 Pazar 19:02Kaligrafi sanatçısı ve ressam Etem Çalışkan hayatını kaybetti
01 Şubat 2025 Cumartesi 15:38Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana 8. Olağan İl kongresinde konuştu
18 Ocak 2025 Cumartesi 13:43Ferdi Baba, Sevgiliye Kavuştu
04 Ocak 2025 Cumartesi 17:05Arif Nihat Asya'nın vefatının ardından 50 yıl geçti.
04 Ocak 2025 Cumartesi 13:12Bugün Regaip Kandili
02 Ocak 2025 Perşembe 01:06Eyüp Sultan Enstitüsü'nden Ruhban Okulu tepkisi
28 Aralık 2024 Cumartesi 14:44TEKNOFEST Adana'da gökyüzü hava gösterileriyle şenlendi
05 Ekim 2024 Cumartesi 01:00




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.