Güler ve Çelik'ten patlamaya sert tepki

Güler ve Çelik'ten patlamaya sert tepki
AK Parti ve Adalet bakanlığına yönelik saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Güler ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik açıklamalarda...


AK Parti ve Adalet bakanlığına yönelik saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Güler ve AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Çelik açıklamalarda bulundu, Çelik saldırının demokrasiye yapıldığını belitirken Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na seslendi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, saldırı ile ilgili güvenlik güçlerinin her türlü gayreti safrettiğini ve zanlıları en kısa zamanda yakalayacaklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyla ilgili ''Elde edilen teknik takipler, fiziki takipler şu anda 200 metre ötedeki bir parkın gerisinde bulunan ağaçlıklı bölülümün içerisinde atılan silahın ateşleme bölümleri bir çanta ve bazı malzemeler bulunmuştur. Söylediğimiz gibi olayın takibini güvenlik birimlerimiz sürdürmektedir. Fail veya failler en kısa zamanda yakalayacağımızı ifade edebilirim. Tabii ki bir terör eylemi olarak da terörün hangi türü olursa olsun güvenlik güçleri Türkiye'nin neresinde olursa olsun operasyonlarını sürdüreceklerdir.''

Hüseyin çelik bu saldırının demokrasiye, ve hukuka yönelik bir saldırı olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, saldırının doğrudan AK Parti'ye değil, bunun demokrasiye yapılmış bir saldırı olduğunu vurguladı.

Hüseyin çelik saldırın amacının süreci baltalamak olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanlığı Binası ile AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırılarla ilgili, ''Herkes şunu çok iyi bilmelidir, bu atılan bombalar, bu atılan lav silahları, bugün milli iradeyi temsil eden, ülkenin yönetimini 10 yıldan fazladır üstlenen AK Parti'yi, AK Parti Hükümeti'ni kesinlikle demokrasi yolunda, hukuk yolunda, millete hizmet yolunda gitmekten, bu yolda ilerlemekten geri durduramayacaktır, caydıramayacaktır. Aynı kararlılık kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Hüseyin Çelik satır başları ile şunları söyledi:

Eğer biz korksaydık bugünlere gelmezdik. Korkaklar tarih yazmaz. Biz çapulculara meydanı bırakacak değiliz.

Demokrasimiz ve hukumumuz adına bu olup bitenleri kabul edemeyiz. Bugün Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri herkesin malumudur. Birileri bu usluptan cesaret alıyor. Bu uslup tahrik edicidir, bu uslup kimseye yarar sağlamaz.

Siyasi parti liderlerini ve kadrolarını daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Bu memleket hepimizin memleketidir. Bu memlekette hepimiz bir yolcuyuz. Bu ülkede bulunan herkes sorumludur. Biz bu tür saldırılardan geri duracak bir parti değiliz. Bize yapılan muameleler milletimizin hafızasında kayıtlıdır. Saldırıda can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir.

Bakan Güler, saldırı ile ilgili tespit ve öngörüleri olduğunu, ancak kesin delil olmadan açıklama yapmayacaklarını, burda hedefin demokrasi olduğunu Ak partinin de demokrasinin kalesi olduğunu, Türk polis teşkilatı ve güvenlik birimlerinin de bu olayları aydınlatlatacağını söyledi. Güler bulunan lav silahının ateşleyicinin yanında bez parçaları da bulunmuştur.

Hüseyin Çelik, Başbakan'ın kararlılıktan söz ettiğini, birilerinin bundan ettiğini, kandan beslenenler kan akıtılmasından zevk alanların bundan hoşlanmadığını söyledi. Türkiye'nin birilerinin canını acıtmasından rahatsız olanların yıkılmadık ayaktayız mesajını vermeye kalktıklarını söyledi.

Hüseyin Çelik, böyle bir yola çıkanların yolda türbülansla karşalaşacağını bildiklerin, bununda türbülans olarak karşılanabileceğini söyledi. Çelik, Ergenekon'nun devlet içinde devlet adını kullanarak faliyette bulunanların toplamı anlamına geldiğini belirterek "Türkiye geçmişte ne zaman başını bataklıktan kurtarmaya çalışsa buna benzer eylemler mutlaka yapılmıştır. Kanla beslenen zihniyet mutlaka bu adımları atmıştır.

Kaynak: Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.