'Gereken her türlü adım atılacak'

'Gereken her türlü adım atılacak'
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı atılması gereken her türlü adımın atılacağını söyledi. İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı...

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerine karşı atılması gereken her türlü adımın atılacağını söyledi.

 

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün terör örgütlerine karşı devletin gereken her türlü adımı atacağını belirterek, "Bu bir kararlılıktır çünkü devletimizin olduğu yerde biz farklı bir devlet yapılanmasına müsaade edemeyiz" dedi.

 

Cuma namazını Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde yer alan Fatih Ormanı Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

"Vatandaşımız devletine inansın, güvensin"

 

"Vatandaşıma bir defa korku atmosferi içerisinde yaşamamalarını tavsiye ediyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların özgüveninin her şeyin ötesinde olduğunu söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu da bilmemiz lazım ki; şu anda biz çok çok farklı bir mücadelenin içerisine girmiş bulunuyoruz ve bu mücadele içerisinde de sonuna kadar ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Vatandaşımız devletine inansın, güvensin" diye konuştu.

 

"Operasyon kararlılıkla devam edecek"

 

Çarşamba akşamı ABD Başkanı Barack Obama ile bir görüşme yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Bu görüşmeyle de bölücü örgütün yanında DAEŞ terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı bizler teyit ettik" dedi. Erdoğan şöyle devam etti:

 

"Dedikki bizim için DAEŞ bir terör örgütüdür ve böyle bir terör örgütüne karşı Türkiye hassasiyetini korumaktadır. Bu hassasiyetimizin gereği olarak da bu gece bildiğiniz gibi ilk adım kararlı bir şekilde atıldı. Ama eş zamanlı olarak ülkemizin 16 vilayetinde 300'e yakın noktada yapılan operasyonlarla bir süreç başladı ve bu süreçle birlikte çok sayıda zanlı şu anda gözaltına alınmış vaziyette. Bu, sadece bu geceye yönelik bir operasyon değildir. Bu operasyon bundan sonraki süreçte de kararlı bir şekilde devam edecektir."

 

"Terör örgütünü arkasına alanlar bedelini ödeyecektir"

 

Devletin bekası için şehit olan bütün şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir bedel ödüyoruz ama bunun bedelini bu terör örgütünü arkasına alanlar da ödeyeceklerdir. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Tüm medyadan da şunu istiyorum: Lütfen sizler de birlik, beraberlik içerisinde bölücü terör örgütlerini arkasına alanlara destek olmaktan değil de bu ülkenin birliğini, beraberliğini savunmaya, buna destek vermeye yazılı ve görsel medya da gerekli desteği verecek olursa tablo daha farklı olur" dedi.

 

"Ülke yönetimsiz kalmaz"

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin olarak da şunları kaydetti:

 

"Koalisyon olur veya olmaz. Olması halinde zaten bitmiş demektir iş ve iş başlar. Koalisyon olamıyorsa o zaman bu işte nihai kararı verecek olan merci milli iradedir ve o zaman da süratle millete gidilir ve milli irade nasıl tecelli ediyorsa ona göre milli iradenin tecelli ettiği istikamette adım atılır ve bu da bizim 90 günümüzü alır. Bu süreç içinde de ülke yönetimsiz kalmaz ve kurulacak bir hükümetle, bu geçici hükümettir. Anayasa'da hepsi belirlenmiştir ve buna göre adımlar atılır."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.