'Gelin bu düzeni kökten değiştirelim'  

'Gelin bu düzeni kökten değiştirelim'   
  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Milletime sözüm söz, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz var CHP. Gelin...

 

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Milletime sözüm söz, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz var CHP. Gelin CHP'ye, bu düzeni kökten değiştirelim." dedi.

 

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ahlaki yozlaşmanın yüzde yüz arttığını iddia ederek, "Yapanın yanına kar kalıyor ama milletime sözüm söz, kul hakkı yiyenlerden hesap sorulmasını istiyorsanız, tek bir adresiniz var CHP." dedi.

 

Kılıçdaroğlu, "Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum: 'Kul hakkı yiyenden hesap sorun, bu İslamiyet'te en büyük günahtır' diyorsanız, o günahın gereğinin yerine getirilmesini istiyorsanız gelin CHP'ye bu düzeni kökten değiştirelim." diye konuştu.

 

"Siyasette ahlaki kurallar yok"

Ahlakın çok önemli olduğunu, bunun pek çok kültürden, dinden beslendiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyasette ahlaki kuralların bulunmadığını, bu nedenle Siyasi Ahlak Yasası'nın çıkarılmasının gerektiğini bildirdi.

 

İslamiyet'te de ahlaka büyük önem verildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed'in, Mekke'nin ileri gelen ailelerinden bir kadının yaptığı hırsızlığı affetmesi için kendisine gelen aracıya, "Geçmiş ümmetlerin helak olmasının başlıca sebeplerinden biri cezaların sadece fakir ve zayıf kimselere tatbik edilip, zengin ve soylu güçlülerin affedilmesi. Allah'a yemin ederim ki eğer hırsızlık yapan Muhammed'in kızı Fatma olsaydı, onun da elini keserdim" diyerek, cezayı uyguladığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.