Gazze'de ateşkes yarına kaldı

Gazze'de ateşkes yarına kaldı
Reşak Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır ve Filistinli yetkililerin ateşkesi görüşmek üzere toplandığı bir otelde yaptığı basın açıklamasında,...



Reşak Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır ve Filistinli yetkililerin ateşkesi görüşmek üzere toplandığı bir otelde yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in daha önce üzerinde anlaşmaya varılmış ateşkes maddelerine cevap vermemesinden dolayı ateşkesin bu gece ilan edilmeyeceğini belirtti.

İsrail'in Mısır ve Filistin tarafından üzerinde anlaşmaya varılan Gazze'de ateşin durmasını içeren maddelere cevap vermediğini vurgulayan Reşak ''Hala İsrail tarafından cevap bekliyoruz. Ateşkesin yarın ilan edilmesini temenni ediyoruz'' dedi.

DAVUTOĞLU DA AÇIKLAMIŞTI

Gazze'yi ziyaretinin ardından Mısır'a geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nunyaptığı açıklamada Hamas'ı destekler nitelikteydi: ''Ateşkes anlaşması yapıldı. Bu gece 00.00'de ateşkes yürürlüğe girecek.''

Hamas kanadından bu yönde bir açıklama yapılırken, İsrail'den 'ateşkesanlaşmasının henüz sonlandırılmadığı' açıklaması geldi. Mısır yetkililerince yapılan açıklamada da 'İsrail'le görüşmelerin devam ettiği' kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.