Filistin lideri Mahmud Abbas: Türk-İsrail ilişkileri düzelirse Ankara barışa katkı sağlar...

Filistin lideri Mahmud Abbas: Türk-İsrail ilişkileri düzelirse Ankara barışa katkı sağlar...
 Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Strasbourg'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, genel kurula...

 

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun davetlisi olarak Strasbourg'a gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, genel kurula hitap etti.

 

Burada Zaman'ın sorularını cevaplayan Abbas, Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin Ortadoğu barış sürecine önemli katkıda bulunacağını söyledi. "Ancak bunun için İsrail'in pozisyon değiştirmesi ve Türkiye'den özür dilemesi gerekiyor." diyen Abbas, Türkiye'nin bu konuda oynayacağı rolü her zaman teşvik ettiklerini de vurguladı.

 

Türkiye'nin daha önce Suriye ve İsrail arasında aktif arabuluculuk yaptığını hatırlatan ve bu konuda Filistin'in de onayını aldığını ifade eden Mahmut Abbas, "İsrail'in Gazze'ye saldırmasıyla yarıda kalan bu arabuluculuk girişimi başarılı olsaydı, Ortadoğu barış sürecine, bölge barışı ve istikrara önemli yararlar sağlardı." ifadesini kullandı. Abbas, genel kurulda yaptığı konuşmada ise, Ortadoğu barış süreci müzakerelerindeki tıkanıklığa işaret ederek tek alternatiflerinin, Filistin devletinin 1967 sınırları temelinde BM'nin tanınması yoluyla uluslararası topluma dönmek olduğunu vurguladı. Abbas, Avrupa'nın özgürlük ve demokrasi adına Arap Baharı'na destek olduğunu belirterek, şimdi Filistin baharının başladığını, Filistin baharında Filistinlilerin özgürlük ve işgalin son bulmasını istediğini ve kendilerinin de bu süreçte desteği hak ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.