F-16’lar yerle bir etti

F-16’lar yerle bir etti
  Kan akmaması için son ana kadar sabrını koruyan Ankara, asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza yönelik vahşi cinayetlerin artması sonrası...

 

 

Kan akmaması için son ana kadar sabrını koruyan Ankara, asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza yönelik vahşi cinayetlerin artması sonrası sözün bittiği yere geldi. TSK sınır ötesinde, Türk polisi yurt içinde teröristlere Türkiye’nin hafife alınacak bir ülke olmadığını bir kez daha gösterdi.

 

Sınıra Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri yığınağını gerçekleştiren Türkiye, Suriye sınırından açılan ateşle Astsubay Yalçın Nane’nin şehit olması üzerine ilk kez DAEŞ terör örgütünü doğrudan hedef alarak hava operasyonları başlatmıştı. İlk günkü operasyonda hem Suriye’deki DAEŞ mevzileri, hem de Kuzey Irak’taki PKK kampları bombalandı. Birinci operasyonun yankıları devam ederken Türkiye, cuma gecesi 2. operasyonu gerçekleştirdi. Türk savaş uçakları saat 22.55’ten itibaren Kuzey Irak’ta bulunan PKK’ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi.

 

Kamplar bombalandı

Kuzey Irak’taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları jetlerle vuruldu. İncirlik’ten kalkan uçaklar Suriye’de DAEŞ’i bir kez daha vurdu. Diyarbakır’da, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8. Ana Jet Üssünden kalkan savaş uçaklarına kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı. Uçaklara ateş açılmasıyla asker ve polisler zırhlı araçlarla ateş açılan alanda devriye gezdi. Öte yandan İncirlik’teki 10. Tanker Üs Komutanlığında da dün öğle saatlerinde hava hareketliliği gözlendi. Adana merkez Sarıçam’ın İncirlik bölgesindeki 10. Tanker Üs Komutanlığına 3 F-16 savaş uçağı ve 3 tanker uçak indi, 1 tanker ve 1 kargo uçağı havalandı. Batman Askeri Havaalanı’nda konuşlandırılan İnsansız Hava Uçakları Heronlar da, Türk jetlerinin Irak’taki PKK kamplarını bombalaması sonrası sınıra yönelik keşif uçuşları arttırdı.

Topçu birlikler de vurdu

Sıfır noktasında askeri hareketlilikte artış gözleniyor. Kilis’teki Türkiye-Suriye sınırında konuşlandırılan topçu birlikleri tarafından dün sabaha karşı DAEŞ mevzileri vuruldu.

Namlular Suriye’ye çevrili

24 saat esasına göre zırhlı birlikler devriye görevini ifade ederken, askeri hareketlilik de sürüyor. Tankların ve obüslerin namluları Suriye’ye çevrilmiş durumda.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRILMAYACAK

Türk askerine ve polisine yapılan hain saldırılara misliyle yanıt veren Türkiye, sınır ötesiyle birlikte içerde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla gücünü test etmek isteyen terör örgütlerine mücadeledeki kararlılığını gösterdi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.