Evlenme vaadiyle dolandırıcılarına ceza ?

Evlenme vaadiyle dolandırıcılarına ceza ?
Çanakkale'den evlenmek için Adana'ya gelen kişiyi çayına attığı ilaçla uyutup altın, para ve cep telefonunu aldığı öne sürülen biri kadın 2 sanık...

Çanakkale'den evlenmek için Adana'ya gelen kişiyi çayına attığı ilaçla uyutup altın, para ve cep telefonunu aldığı öne sürülen biri kadın 2 sanık 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Bostan Karabıyık ve Ayşe Çetin hazır bulundu. Aynı suçtan hakkında dava açılan sanık Gülgün Topal'ın arandığı bildirildi. Müşteki Hamit Efe de duruşmaya katılmadı.

Suçlamayı kabul etmeyen, amaçlarının Efe'yi evlendirmek olduğunu belirten Karabıyık, ''Gülgün ile Hamit Efe tanışıp evlenmeye karar verdi. 3 bin 450 TL'lik altın alındı. Hamit, çay içtiği sırada bayıldı. Yolda bırakıp kaçtık. Gülgün, aldığı kredi kartı, cüzdan ve cep telefonunu çöpe atmam için bana vermişti. Beni tehdit ettiği için polise gitmedim'' dedi.

Sanık Ayşe Çetin de suçlamayı reddederek, olayla ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Karabıyık'a yardımcı olduğunu ifade eden Çetin, şunları söyledi:

''Bostan, arkadaşını evlendireceklerini belirterek, bunun için yardımcı olmamı istedi. Müşteki ve Gülgün tanıştı, daha sonra evlilik için anlaşma sağlandı. Altın da alındı. Adamı çay içmeye götürdük. Gülgün'ün Hamit'in çayına hap attığını gördüm. Ancak korkumdan bir şey söyleyemedim. Beni eve bıraktılar. Sonrasında ne oldu bilmiyorum.''

Mahkeme heyeti, sanıklar Bostan Karabıyık ve Ayşe Çetin'in 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırılmasına, sanık Gülgün Topal hakkında suçlamanın dosyadan ayrılarak yakalanmasının beklenmesine karar verdi.

Sanıklar hakkında, 13 Ağustosta Güzelyalı Mahallesi Çobandede mevkisinde, evlenmek için Çanakkale'den Adana'ya gelen işçi emeklisi Hamit Efe'nin düğün için aldığı 3 bin 450 TL değerindeki ziynet eşyası, bin TL ve cep telefonunu gasbettikleri gerekçesiyle 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.