Esed askerleri Türkiye'ye kaçtı

Esed askerleri Türkiye'ye kaçtı
Türk keşif uçağını düşüren Suriye'nin 1 generali ve 33 askeri Türkiye'ye kaçtı.Hatay'dan giriş yapanlar arasında 1'i general, 2'si albay toplam 33...



Türk keşif uçağını düşüren Suriye'nin 1 generali ve 33 askeri Türkiye'ye kaçtı.

Hatay'dan giriş yapanlar arasında 1'i general, 2'si albay toplam 33 asker bulunuyor. Askerlerin aileleri ile birlikte kaçtıkları öğrenildi.

1'İ GENENAL 2'Sİ ALBAY

Gece saatlerinde Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Kavalcık ve Bükülmez köyü sınırına gelen 1'i general, 2'si albay toplam 33 asker ile asker ailelerinin de bulunduğu 196 Suriyeli Türkiye'ye geçti.

Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler Şanlıurfa'ya, asker ve asker aileleri ise Hatay'daki Apaydın kampına gönderildi.

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına gelen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 Suriyeli de sınırdaki işlemlerin ardından otobüslerle Şanlıurfa'ya gönderildi.

SAVAŞ PİLOTU DA UÇAKLA KAÇMIŞTI

Geçen hafta da Suriye'den bir pilot savaş uçağını da alarak Ürdün'e kaçmıştı. Suriye ordusundan kaçışların daha da artacağı bildiriliyor.

AVRUPA KONSEYİ'NDEN ESED'E ÇAĞRI

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Jean-Claude Mignon, Beşşar Esed rejimine Suriye'de şiddeti durdurması ve barış sürecine şans vermesi için çağrı yaptı.

AKPM yaz oturumunun açılış konuşmasını yapan Mignon, Arap Baharı'nın AKPM oturumlarında sıklıkla gündeme geldiğini hatırlatarak, bu oturumda da konunun yine konuşulacağını belirtti. Dünyanın bu bölgesindeki demokratik dönüşüm sürecinde temel insan haklarının sağlanmasını gerektiğine dikkati çeken Mignon, Suriye'de ise katliamların devam ettiğini ve Annan Planı'nın ihlal edildiğini kaydetti.

Mignon, şiddet ortamında demokratik geçişten söz edilemeyeceğini belirterek, "Bugün Parlamenter Meclisi adına bir kez daha tüm taraflara, özellikle de Beşşar Esed rejiminin silahlı güçlerine şiddeti durdurmaları ve barış sürecine şans vermeleri için çağrı yapıyorum" dedi.

Suriye'de çok ciddi bir iç savaş tehdidi bulunduğunu vurgulayan Mignon, "Bu nedenle hemen şimdi harekete geçmeliyiz" diye konuştu ve BM Güvenlik Konseyi'ne, özellikle de daimi üyelere, acilen daha kararlı bir uluslararası eylem için siyasi diyaloğa geçmeleri çağrısında bulundu.

Mısır'daki gelişmelerin de endişe verici olduğunu kaydeden Mignon, ülkedeki demokratik geçiş sürecinin tehlike altında olduğunu, meclisin feshedilmesinin ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Konseyi'ne geniş yetkiler verilmesinin Mısır'daki süreci ciddi şekilde tehlikeye sokabileceğini söyledi.

Mısır cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının dün açıklanmış olmasına rağmen yeni liderin gerçek yetkileri konusunda şüpheleri olduğunu bildiren Mignon, Cuma gününe kadar devam edecek yaz oturumunda bu konuda tartışma düzenlemek için karar almayı umduklarını söyledi.

SIRTINDAN VURULAN SURİYELİ TEĞMEN TÜRKİYE SINIRINDA HAYATINI KAYBETTİ

Suriye'nin Lazkiye kentinde çıkan olaylarda vurulan ve ağır yaralı olarak getirildiği Türkiye'ye sınırında hayatını kaybeden Suriyeli teğmen, Hatay'da toprağa verildi.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı El Aydo beldesinde çıkan olaylarda sırtından vurulduğu belirtilen beraberindeki 2'si yaralı 300 Suriyeli ile dün Yayladağı ilçesine bağlı Topraktutan köyü sınırına getirilen Suriyeli teğmen Ahmet El Iraki (23) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Iraki'nin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin ardından Yayladağı ilçesine getirildi.

Yayladağı Asri Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine Iraki'nin yakınlarının yanı sıra, Yayladağı'ndaki kampta kalan Suriyeliler katıldı. Törende, Suriyeliler Beşşar Esed aleyhinde sloganlar attı. Suriyeli imam eşliğinde kılınan namazın ardından Iraki'nin cenazesi toprağa verildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.