Erdoğan'dan kritik telefon?

Erdoğan'dan kritik telefon?
İşte telefonların susmadığı o gece... BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'ya yönelik uçuşa yasak bölge kararı almasının ardından Kaddafi'nin sivilleri...



İşte telefonların susmadığı o gece...

 

BM Güvenlik Konseyi'nin Libya'ya yönelik uçuşa yasak bölge kararı almasının ardından Kaddafi'nin sivilleri hedef alan operasyonlarını durdurmak için uluslararası zeminde meşruiyetin sağlandığını düşünen Ankara, NATO'nun da devreye girmesine sıcak bakıyor. Libya'ya müdahale için oluşturulan "Gönüllüler Koalisyonu"na Türkiyede destek verecek. NATO'dan da karar çıkarsa, Türk F-16'ları da Muammer Kaddafi'nin sivillere yönelik saldırılarını durdurmak için harekete geçecek.

Bu kritik kararın ana hatları önceki gün gece yarısı Dışişleri Konutu'nda alındı. Önce Dışişleri Bakanı
Ahmet Davutoğlu, kurmayları ile değerlendirme yaptı ardından da BaşbakanTayyip Erdoğan ile 3 telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Davutoğlu, New York'ta BM Güvenlik Konseyi'nin karar aldığı saatlerde Daimi Temsilci Ertuğrul Apakan ile de sürekli temasta kaldı. Kararın çıkmasının ardından 01.00'de Başbakan Erdoğan'ı aradı ve nihai talimatları aldı. Bu direktif ışığında Türkiye, oluşacak gönüllüler koalisyonuna destek verme kararı aldı. NATO'da karar alınır alınmaz Türk savaş uçakları
Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesine karşı harekete geçecek. Kaddafi'ye bağlı hava unsurlarının sivillere yönelmesi halinde koalisyon güçlerine ait savaş uçakları önleme harekâtı yapacak. NATO'nun erken uyarı sistemini sağlayan AWACS'lar da bölgede 24 saat görev yapacak. (Sabah)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.