Erdoğan: Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi

Erdoğan: Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi
Başbakan Erdoğan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Atambayev ile ortak bası açıklaması yaptı. Erdoğan'a sorular çözüm süreci ile ilgili oldu.PKK'NIN...


Başbakan Erdoğan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Atambayev ile ortak bası açıklaması yaptı. Erdoğan'a sorular çözüm süreci ile ilgili oldu.

PKK'NIN ÇEKİLME SÜRECİ

Başbakan Erdoğan, PKK'lıların çekildiğine ilişkin soru üzerine "uçakta Türkiye'deki Suriyeli PKK'lıların büyük oranda çekildiği yönünde açıklamanız oldu" sorusunu yanıtlayan Erdoğan," Türkiye'den Suriyeli olan PKK'lıların bir kısmı çekildi. Tamamı çekildi diye bir açıklamamız olmamıştı. Bunlar Kandil'den mi geçti, Türkiye'den mi geçti. O da gizli. Suriye'deki olaylar sebebiyle PKK'lıların çekildiğini biliyoruz" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ VEKİLLERİN MECLİS'TE KÜRSÜYÜ İŞGAL ETMELERİ

Erdoğan, "Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Yani bunlar Parlamento'nun içerisine şiddeti sokma girişiminden başka bir şey değildir. Bu güçlü olmayı göstermez, bu aslında aczi gösterir. Aczin ifadesidir böyle bir yola tevessül etmek" dedi.

TSK'NIN YETKİ KULLANMASI

Erdoğan, ''Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

KIRGIZİSTAN'A YATIRIMILAR

-Türkiye, Kırgızistan'da eğitim alanında büyük yatırımlar yaptı.

-Kültürel ve eğitim alanlarında daha da büyük ortaklıklar yapacağız.

-Buraya 100'ün üzerinde işadamıyla geldik. Yatırım için güven ve istikrar isteyen yatırımcı yatırımın yapar. Bunu biz yaşadık.

-Bu bakımdan şu anda burada tüm siyasi partiler mevcut yönetime destek verirlersen Kırgızistan bu sıçramayı yaşayacaktır.

-Kırgızistan işlenmemiş bir madendir.

-Bizde bir söz vardır. Su akar Türk bakar. Burada da su akar Kırgız bakar. Artık su akar Kırgız yapar.

-İleriki yıllarda su fiyatı petrolü geçecek.

-İçme ve kullanma suyunda değişik adımlar atılmalı. İşadamlarımızı bunun için getirdik.

-Kırgızistan aslında turizm ülkesi. Dağlar ve yayları var. İlla deniz ve kum gerekmez.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.