Erdoğan: Silivri-Kandil-Ankara üçgeni?

Erdoğan: Silivri-Kandil-Ankara üçgeni?
Başbakan Erdoğan Türkiye'de işadamlarının geçmişte çok rahat para kazandıklarını bundan dolayı da bugünlerde çok rahatsız olduklarını açıkladı.Başbakan...



Başbakan Erdoğan Türkiye'de işadamlarının geçmişte çok rahat para kazandıklarını bundan dolayı da bugünlerde çok rahatsız olduklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan Habertürk'te Yiğit Bulut'un sunduğu Sansürsüz Özel programının konuğu oldu.

Van mitingi sonrasında Başbakan Erdoğan katıldığı canlı yayında Mem-u Zin kitabının İnönü döneminde yasaklanmasını gösteren belgeleri açıkladı.

Erdoğan bugüne kadar MHP'nin gelmediği bölgeye bugün gelebildiğini belirterek "Bizce gelmeliler, MHP ve CHP de gelmelidir." dedi.

Güneydoğu'da sorunların temelinde huzur ve güven olduğunu söyleyen Erdoğan, bunların oturtulması sonrasında bölgede patlama olacağını söyledi. Erdoğan  Irak başta olmak üzere bölge ülkelerinin bu illere akacağını söyledi.

Erdoğan, bölgede alt yapının hazır hale geldiğin bölge halkı ile birlikte sorunun çözülmesi halende çok hızlı bir kalkınmanın başlayacağını söyledi.

Erdoğan, bölgeye bugün barajlarla birlikte 300 milyar dolarlık yaptırım söz konusu olduğunu, bugün binlerce insanın inşaatlarda çalıştığını üretime geçildikten sonra da kalifiye elemana ihtiyaç duyulacağını söyldi.

Erdoğan, Van'la ilgili yeni projeleri olduğunu ancak belediyelerin çok kötü sınavlar verdiğini söyledi. Erdoğan belediyelerin paraları yerinde kullanmaz da finans yönetimini başarısız şekilde götürürlerse başarısız olacaklarını söyledi.

Erdoğan, belediye başkanlığını başka partilerin liderliği döneminde yaptığını buna rağmen belediyeyi ayağa kaldırdığını söyledi.

Erdoğan, Hakkari ve Yüksekova'da tesisler açtıklarını ancak halkın buralara gitmesinin engellendiğini söyledi.  Erdoğan, 8 ay 9 ay personelinin maaşını veremeyen belediyeler olduğunu söyledi.

Erdoğan, Kütahya'daki depremle ilgili Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başkanlığında koordinasyon kurulduğunu, Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun bölgeye geçtiğini ve hükümet olarak depremde mağdur olanların yardımına koştuklarını söyledi.

Erdoğan, daha önce başka bölgelerde yaşanan depremlerde olduğu gibi bu bölge için de önceliklerin tespitine gittiklerini, konut yapıına ilişkin çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan referandumda cepheleri çok iyi gördüklerini, CHP, MHP, BDP başta olmak üzere çok sayıda partinin AK Parti'nin karşısına geçtiğini söyledi. Erdoğan, Roj TV'nin MHP'ye destek olduğu bir dönemde MHP'li Genel Başkan yardımcısının terör örgütünne destek çıktığını gördüklerini  söyledi.

2001 döneminde Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde Türkiye'de tezgahların döndüğünü ve 2001 Şubat krizine giden sürecin bir benzerinin bugün oluşturulmak istendiği sözlerine karşın Başbakan Erdoğan, medyanın geçmişte üstlendiği pozisyonları çok iyi bildiklerini ve vatandaşa açık olduklarını kimseye olmayacak şeyelri vaat etmediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, geçmişte işadamlarının Türkiye'de çok önemli paralar kazandıklarını, bugün ise eski parayı kazanamadıklarından dolayı rahatsız olduklarını buna karşın bazı işadamlarının hükümete olan güvenleri ile her türlü yatırıma hazır olduklarını söyledi. Erdoğan, bir işadamının sadece bölgeye 465 milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi. Erdoğan, doğalgaz ve termik santrala karşın hidroelektrik santrallerin çok avantajlı olduğunu savundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.