Erdoğan: Sarkozy'nin dedesi kovulan Musevilerdendir

Erdoğan: Sarkozy'nin dedesi kovulan Musevilerdendir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni iddialarına ilişkin yasanın Fransa Senatosu'nda yine sipariş bir oylama sonucunda kabul edildiğini söyledi. Erdoğan,...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni iddialarına ilişkin yasanın Fransa Senatosu'nda yine sipariş bir oylama sonucunda kabul edildiğini söyledi. Erdoğan, "Gerek Fransa Ulusal Meclisi'nde gerek Senato'da kabul edilen bu teklif bizim için yok hükmündedir. Ortaçağ zihniyetinin hortlatılması anlamına gelen bu karar Avrupa değerlerini ayaklar altına almakta, aklı selimi sağduyuyu ayaklar altına almaktadır." dedi.

Erdoğan: Fransa'da kabul edilen teklif bizim için yok hükmündedir


Meclis'te AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Fransa'da dün gece kabul edilen Ermeni iddialarını reddetmeyi suç sayan yasayı eleştirdi. Fransa'ya gerekli uyarıları yaptıklarını kaydeden Erdoğan, "Bir yanlış yapıldığını, tarihin parlamentolarla yazılamayacağını kesin dille ifade ettik. Bu aşamada yasa teklifine karşı oy kullanan senatörlerin bu hatayı telafi etmeleri umudunu taşıyoruz." diye konuştu.


FRANSA'YA 'TÜRKİYE İLE KAVGA EDİYORUZ' BÖBÜRLENMESİ FIRSATINI VERMEYECEĞİZ


"Türkiye öyle büyük bir ülkedir ki dostluğu büyük paye olduğu kadar küçük insanlar için husumeti bile payedir. Ama biz Fransa'daki ırkçı yaklaşıma bu payeyi bile vermeyeceğiz." diyen Erdoğan, Fransa'ya 'Türkiye ile kavga ediyoruz' deyip böbürlenmesine fırsat tanımayacaklarına işaret etti. Fransa parlamentosundaki sağduyulu üyelere, entelektüellerine ve sağduyulu Fransa halkına seslenen Erdoğan, "Kabul edilen teklif aleni bir ayrımcılık, ırkçılıktır. Düşünce özgürlüğü katliamıdır. Yapılan Türkiye düşmanlığı üzerinden oy devşirme çabalarıdır. Avrupa tarihine de haksızlık ve insafsızlıktır. Bu ırkçı, ayrımcı yaklaşıma karşı sessiz kalanlar Avrupa'da ayrımcılığa destek olacaklardır."


"BU MESELE TÜRKİYE-FRANSA MESELESİ DEĞİL, AYRIMÇILIK IRKÇILIK MESELESİDİR"


Bu meselenin bir Türkiye Fransa, Fransa - Ermenistan meselesi olmadığını kaydeden Erdoğan, "Bu mesele çok açık şekilde ayrımcılık, ırkçılık meselesidir. Fransa kamuoyunu bu tehlikeli tırmanış karşısında özellikle uyarıyorum. Nicola Sarkozy'nin büyük babası Osmanlı topraklarında büyümüş kişidir. Sarkozy'nin kendisi İspanya'dan kovulan Türkiye'nin kucak açtığı Musevilerdendir. Ne kadar ırkçı tutum takınırsa takınsın geçmişini silip atamayacak Osmanlı hoşgörüsüne gölge düşüremeyecektir. Fransa'daki küçük ırkçı zihniyete Türkiye ile kavga ediyor payesini vermeyeceğiz. Tarihi, kültürüyle, milletiyle büyük ülkeye yakışır şekilde sağduyulu vakur duruş yapacak. Etap etap yaptırımları uygulayacağız. Hala sabır dönemindeyiz sabrediyoruz. Sürecin nasıl şekilleneceğini hep birlikte izliyoruz. Gelişmenin şekline göre eylem planını kamuoyuyla paylaşacağız." değerlendirmesi yaptı.


İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının önemli satır başları:
- Maliki'nin açıklamaları çok çirkin ve talihsiz
Irak ve Suriye'deki gelişmelerin, komşu ülkeler olarak İran ve Türkiye'yi çok yakından ilgilendirdiğini dile getiren Erdoğan, ''Bizim Türkiye olarak, ne Suriye'de ne Irak'ta ne de bölgenin bir başka ülkesinde, herhangi bir etnik grubun ya da herhangi bir mezhebin yanında veya karşısında olmamız, onlar üzerinden hesap kurmamız asla ve asla söz konusu değildir. Biz bölgemizdeki her meseleye istikrar, huzur, barış mercinden bakıyoruz. Mezhep çatışmaların yüzyıllar boyunca bu bölgeye çok ağır faturalar ödettiğini biliyor, yeni mezhep çatışmalarını da önleyebilmek için son derece samimi gayret gösteriyoruz. Biz bölgemizdeki tüm ülkelerin de böyle bir hassasiyet, hissiyatla meselelere yaklaşmasını bekliyor ve arzu ediyoruz'' diye konuştu.


- Ankara'da yeni bir şehir kurulacak
Başbakan Erdoğan, gerçekleştirdikleri bir başka açılışın da Ankara'da olduğuna işaret ederek, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin, Türkiye'nin, hatta dünyanın en önemli projelerinden biri olma özelliğini taşıdığını söyledi. Erdoğan, 7,5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştikleri proje kapsamında, şu ana kadar 6 bin 500 gecekondunun yıkıldığını, 30 bin kişiyi tahliye ettiklerini, havaalanı yolu üzerindeki çirkin görüntüyü tamamen kaldırdıklarını, modern binalar, modern sosyal tesisler, yollar, rekreasyon alanları inşa ettiklerini anlattı.
- Milli güvenlik dersleri kalktı, yeni dersi sivil öğretmenler verecek
Meclis'te AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatında yapılan değişikliği anlattı. Erdoğan, "Artık nicelikten niteliğe geçiyoruz. Milli Eğitim müfredatını çağın gereklerine uygun hale getiriyoruz. 1979 yılında yürürlüğe konulan Milli Güvenlik Bilgisi Öğretimi Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırıyoruz. Avrupa Birliği raporlarında eleştirilmesine neden olan asker öğretmenler tarafından verilen dersler, 2012-2013 eğitim sezonunda bir kısım konuları vatandaşlık bilgisi benzeri derslerde sivil öğretmenler tarafından işletilecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.