Erdoğan-Obama ile görüştü

Erdoğan-Obama ile görüştü
Bşbakan Recep Tayyip Erdoğan Gazze'de yaşanan gerilimle ilgili Obama ile telefonda görüştü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack...

Bşba

kan Recep Tayyip Erdoğan Gazze'de yaşanan gerilimle ilgili Obama ile telefonda görüştü.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama, Gazze'deki gerilime ilişkin yaptıkları telefon görüşmesinde, mevcut gerilimin daha da artmaması için taraflar arasındaki çatışmanın ivedilikle durdurulması gerektiği hususunda mutabakat sağlarken, ateşkes sağlamak için gerekli temaslarda bulunacaklarını ifade ettiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ve Gazze arasındaki gerilimle ilgili olarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan ile Putin, İsrail ve Gazze arasındaki gerilime ilişkin yaptıkları telefon görüşmesinde, gerilimin daha da vahim bir hal almaması için ateşkes sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurguladılar.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telefon görüşmesinde, İsrail ve Gazze Şeridi'ndeki artan şiddeti ele aldıkları bildirildi.

Beyaz Saray açıklamasına göre Başkan Obama, İsrail'de ve Gazze Şeridi'nde artan şiddeti konuşmak üzere Başbakan Erdoğan'ı aradı.

İki liderin, İsrail ve Filistin tarafındaki sivil halka yönelik tehlikelere dair ortak kaygılarını dile getirdiği belirtilen açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, şiddetin durması konusundaki ortak arzularını paylaştıkları kaydedildi.

Açıklamada, Obama ve Erdoğan'ın, devam eden şiddet sarmalının bölgede sağlam ve kalıcı bir barış sağlanması umutlarını tehlikeye attığı noktasında mutabık kaldığı bildirildi.

Açıklamada, Obama'nın Ortadoğu barışı hedefini ilerletmeye olan bağlılığını da vurguladığı ifade edildi.

Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.