Erdoğan - Obama görüşmesi sona erdi

Erdoğan - Obama görüşmesi sona erdi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşacak. İki liderin görüşmesi...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'daki görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşacak. İki liderin görüşmesi Türkiye saatine göre 16.45'te başladı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Washington'daki temasları sürüyor. Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray'da bir araya geldi.

Erdoğan, Beyaz Saray'da, görüşme öncesinde askeri törenle karşılandı. Askeri törende, Başbakan Erdoğan'ın geçeceği yol üzerinde 50 ABD eyaletini ve 6 ABD bölgesini temsil eden 56 bayrak askerler tarafından taşındı.

Erdoğan, Beyaz Saray'a girişinde ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall tarafından karşılandı.

İki lider arasındaki görüşme iki saate yakın sürdü.

Erdoğan ile Obama arasındaki görüşme sona erdi. Basın toplantısı yapmaları bekleniyor...

Büyük bir medya ordusu Beyaz Saray önünde yapılacak basın toplantısını bekliyor.

Görüşmede, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

Erdoğan'ın gündeminde çözüm süreci, AB ve ekonomik gelişmeler var.

İŞTE ERDOĞAN İLE OBAMA GÖRÜŞMESİNİN İLK GÖRÜNTÜLERİ:

AÇIKLAMA GÜL BAHÇESİ'NDE

Ortak basın toplantısının, "Gül Bahçesi"nde (Rose Garden) yapılması planlanıyor.

Gül Bahçesi, Obama'nın en önem verdiği yabancı konuklarla ortak basın toplantıları düzenlediği ve önemli iç gündem maddeleriyle ilgili açıklama yaptığı yer.

Ardından Başbakan Erdoğan, Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşecek.

Erdoğan, daha sonra ABD Ticaret Odası'na geçerek burada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la Türk ve Amerikalı işadamlarıyla Yuvarlak Masa toplantısı düzenleyecek.

BEYAZ SARAY'DA AKŞAM YEMEĞİ

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinden Başkan Obama'nın onuruna vereceği akşam yemeği için tekrar Beyaz Saray'a geçecek.

Başbakan Erdoğan, Cuma günü Brookings Enstitüsü'nde "AK Parti İktidarları ve Türkiye'nin Dönüşümü" başlığıyla bir konuşma yapacak.

ABD'li gazetecilerin yanı sıra politikacı ve iş dünyası temsilcilerinin izleyeceği konuşmanın ardından Erdoğan, SETA tarafından düzenlenen konferansta "21. Yüzyılda Küresel Düzen ve Adalet" başlığı altında bir konuşma yapacak.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.