Erdoğan: NATO Libyalılar için girmeli?

Erdoğan: NATO Libyalılar için girmeli?
Başbakan Erdoğan, Mekke'de Ümmü'l Kurra Üniversite'sinde kendisine tevdi edilen Fahri Doktora ünvanını aldı. Başbakan yaptığı konuşmada ''NATO, Libya'nın...



Başbakan Erdoğan, Mekke'de Ümmü'l Kurra Üniversite'sinde kendisine tevdi edilen Fahri Doktora ünvanını aldı. Başbakan yaptığı konuşmada ''NATO, Libya'nın Libya'lılara ait olduğunu tescil için oraya girmelidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Mısır ve Tunus nasıl değişimi gerçekleştirdiyse aynı şekilde Libya'da bu değişimi gerçekleştirmeli. Mısır ve Tunus'a yaptığımız uyarıları Libya'ya da yaptık. 3 kez Kaddafi ile görüştüm, oğluyla görüştüm bu uyarılarımızı kendilerine ilettim. Bu arada muhalif kesimlede görüşmelerimiz devam etti. Ne yazık ki uyarılarımız dinlenmedi. Ve sonucunda uluslarlarası operasyon yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO, Libya konusunda devreye girecekse Türkiye'nin bazı şartları olduğunu belirterek, ''NATO, Libya'nın Libya'lılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Yer altı kaynaklarının, zenginliklerinin birilerine dağıtımı için değil. Libyalı kardeşlerimiz, güçlü, istikrarlı, huzurlu bir geleceği inşa etmek için her türlü imkana sahipler. Libya halkına bu fırsat tanınmalı, operasyon işgale dönüşmeden, Libyalıların kendi kararlarını vermeleri için fırsat tesis edilmelidir'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.