Erdoğan: Barış için yolumuza devam edeceğiz

Erdoğan: Barış için yolumuza devam edeceğiz
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara'da Ak Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı ek binasına yapılan saldırıyla ilgili olarak Danimarka'da...


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Ankara'da Ak Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı ek binasına yapılan saldırıyla ilgili olarak Danimarka'da konuştu. Erdoğan, saldırılarla ilgili; tüm engellemelere rağmen bu yolda kararlılıkla yürüyeceklerini söyledi.

Ankara'da dün düzenlenen saldırıları Danimarka'da değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son derece kritik, son derece hassas bir süreçten geçerken yapılan bu saldırılar çok açık şekilde demokrasiye, çözüm sürecine, milli iradeye ve kardeşliğimize yapılmış saldırılardır." dedi.

Danimarka'da düzenlenen iş forumunda konuşan Erdoğan, dün akşam Ankara'da düzenlenen alçakça saldırıları kınadığını söyledi.

"Terör kimi, neyi, nereyi hedef alırsa alsın elbette kötüdür. Ancak, demokrasinin, millet iradesinin, çok sesliliğin en önemli unsuru olan siyasi partiyi hedef almak takdir edersiniz ki çok daha kötüdür." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu saldırılar demokratikleşme, çözüm süreci noktasında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu da gösteriyor. Kardeşlikten, demokraside, hukuktan rahatsız olan tüm bu çevrelere rağmen yolumuza kararlılıkla yürüyeceğiz. Türkiye, son 10 yılda demokrasi, hukuk ve kardeşlik üzerinde büyüdü ve demokrasiyle ekonomiyi at başı götürmek suretiyle bugünlere ulaştı. İnşallah böylece de büyümeye devam edecek."

Erdoğan: Elimizde ciddi bilgiler var

Kraliçe II.Margrethe'yi ziyareti öncesi kaldığı otel çıkışında konuşan Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırılara dair ellerinde ciddi bilgiler bulunduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: Ciddi bilgi ve tespitler var ve Türkiye'ye döndükten sonra daha sonra açıklama yapacağız...

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırıların, demokrasi sürecine ve kardeşliğe yapıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, bir kaç tane densiz taşerona süreci bırakmayız dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırıları gerçekleştirilenlerin eşkallerinin belirlendiğini ve bu kişilerin en kısa zamanda yakalanacağını bildirdi.

Erdoğan, "Olayın bir başka boyutu da Ergenekon ile bağlantısıdır. " dedi. Başbakan Erdoğan, daha önce yaşanan bazı olaylar olduğunu, ihbar gelmesinin de şart olmadığını söyledi.

Nevruzla ilgili olarak grup toplantısında konuştuğunu anlatan Erdoğan, yarını sevgiyi saygı birlikte kutlanmasını istediğini söyledi. Erdoğan, yarına kimsenin gölge düşürmemesi temennisinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın ki nevruz kutlamalarıyla ilgili, ''Ben barışın miladından bahsetmiyorum. Barışa gölge düşürülmesin diyorum. Benim ülkemde zaten barış var. Benim ülkemde savaş yok. Kelimeleri dikkatli seçelim'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığına yapılan saldırılarla ilgili, ''Benim buradan ülkeme en önemli mesajım şudur. Bütün STK'larla, bütün medya kuruluşlarıyla bu sürece sahip çıkmak ve bu tür birkaç tane densiz, birkaç tane iradesini bir yerlere teslim etmiş taşerona, biz bu süreci asla bırakmayız. Artık ortada güçlü bir irade vardır. Ortada güçlü bir AK Parti iktidarı vardır. Ve bu yola da aynı kararlılıkla devam edeceğimizi söylemek isterim'' dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.