'Engelliyle yaşama kültürü oluşturulmalı'

'Engelliyle yaşama kültürü oluşturulmalı'
 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Yaşam alanlarının engellilere göre düzenlenmesi gerekiyor. Bir engelliyle beraber yaşama kültürü...


 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Yaşam alanlarının engellilere göre düzenlenmesi gerekiyor. Bir engelliyle beraber yaşama kültürü oluşturmamız lazım'' dedi.

 

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından Serebral Palsili (CP) çocuk ve gençlerin sosyal yaşama katılmalarının ve rehabilitasyon hizmetlerine erişimlerinin artırılması amacıyla hayata geçirilen ''Serebral Palsimle Hayattayım'' projesinin açılışında konuşan Şahin, bu konuya emek veren herkesi minnetle andığını belirtti.

Sağlıkta dönüşüm sayesinde engelli çocukların sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde istifade ettiğine dikkati çeken Bakan Şahin, ''Ama önümüzde iki temel sorunumuz var. Biri istihdam. Sosyal devlet olarak engelli ailelerin kafasındaki soru işaretlerine cevap vermek zorundayız. Ekonomik olarak onların potansiyelini kullanmak, onların istihdamını sağlamak durumundayız'' diye konuştu.

Şahin, Engelliler Yasasını yeniden yaptıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Kendimizi sürekli değiştirmek zorundayız. En temel sorun da ulaşılabilirlik. Yaşam alanlarının engellilere göre düzenlenmesi gerekiyor. Bir engelliyle beraber yaşama kültürü oluşturmamız lazım.

Aynı mekanı paylaşmazsak, aynı gönül dünyasını paylaşmazsak neyi paylaşacağız? Bu çalışmalar çok kıymetli ve değerli. Bizim birlik için de el ele vermemiz lazım. Bunun sonucunda aşamayacağımız bir engel yoktur diye düşünüyorum.''

Hoşgörülü olmamız gerek

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

''Belki de ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan diyalog eksikliği içinde bir mihenk taşı olur diye temenni ediyorum.

Çünkü Avrupa Birliği standartlarında bir ülke olabilmemiz için bizim farklılıklarımızla iç içe yaşama konusunda tarihimizde olduğu gibi geleceğimizde de daha hoşgörülü olmamız gerekiyor.'' /AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.