Emekli tuğgeneral intihar girişiminde bulundu?

Emekli tuğgeneral intihar girişiminde bulundu?
 Adana Orduevi'nde kalan emekli Tuğgeneral Ali Nihat Özeyranlı (60) tabanca ile göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulundu.Olay, saat 09.30 sıralarında...

 

Adana Orduevi'nde kalan emekli Tuğgeneral Ali Nihat Özeyranlı (60) tabanca ile göğsüne ateş ederek intihar girişiminde bulundu.

Olay, saat 09.30 sıralarında Güzelyalı Mahallesi'ndeki Adana Subay Orduevi'nde meydana geldi. Emekli Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı, henüz bilinmeyen bir nedenle odasında beylik tabancasıyla göğsüne ateş etti. Silah sesi üzerine odaya giren askerler, Özeyranlı'yı odasında kanlar içinde buldu. Çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Özeyranlı, Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. 1998-2000 yılları arasında Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, sonra da Kara Kuvvetleri Personel ve Eğitim Merkez Komutanlığı görevlerinde bulunan emekli generalin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Özeyranlı'nın İstanbul'da ikamet ettiği ancak, zaman zaman Adana'ya gelerek bir süre burada kaldığı, kardeşinin de Adana'da kurmay albay olarak görev yaptığı belirtildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

KKTC'de tartışmalara neden olmuştu

 

Ali Nihat Özeyranlı, Kıbrıs?ta görev yaptığı 2000 yılında ?İhanetin bir bedeli vardır? diyerek Ada?yı karıştırmıştı.

2000 yılı Temmuz ayında KKTC Devlet Bakanı ve Başbakan  Yardımcısı Mustafa Akıncı, polisin sivil idareye bağlanması gerektiğini söylemişti. Kıbrıs Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Özeyranlı ise Akıncı'nın bu önerisine Kıbrıs'ta ''ateşkes durumunun devam etmesini ve özel durum bulunmasını" gerekçe göstererek karşı çıkmıştı.

Özeyranlı,  polisin askere, askerin de sivil idareye bağlı olduğunu, bu durumda polisin sivil idareye bağlanmasına gerek olmadığını belirtmiş, ayrıca Kıbrıs'ta  ateşkes durumunun devam ettiğini söylemişti. Törende bulunan Akıncı,  Özeyranlı'nın konuşmasını "demokrasi anlayışıyla bağdaştırmadığını"  belirterek tören alanını terketmişti. 

Bunun üzerine sol çizgideki Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin Başkanı Mehmet Ali Talat da Genelkurmay'ın Özeyranlı'yı görevden almasını istemiş, ancak Özeyranlı görevden alınmamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.