Vali Köşger: Artık Yatırım Seçiyoruz
Adana’yı zümrüte benzetti
Vali Yavuz Selim Köşger, Torosları masallardaki Kaf dağına benzeterek, “Adana’ya gelen bereket fışkıran toprakları, güçlü ırmakları ve masmavi deniziyle bir masal şehrine gelmiş hisseder. Bize düşen bu zümrüt şehri hak ettiği yere taşımak. Bunun için uğraşıyoruz” dedi.
Vali Köşger: Artık Yatırım Seçiyoruz
MÜSİAD Adana’nın ‘Yeni Yatırımlarla Yükselen Adana Ekonomisi ve Fırsatlar’ başlıklı ‘Dost Meclisi’ toplantısında konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, kamunun Adana’da gerçekleştirdiği dev yatırımların son durumuyla ilgili bilgi verdi. Sözlerine “Türkiye, dünya coğrafyasında nasıl bir yere sahipse Adana da Türkiye’de öyle bir konuma sahip” diyerek başlayan Vali Köşger, Konteyner Limanı, Ceyhan OSB, Enerji İhtisas Bölgesi yatırımlarıyla Yumurtalık bölgesinde 600 bin nüfuslu bir üretim üssü ortaya çıkacağını söyledi. Vali Köşger, “İş insanlarımız da fırsatların farkında. Sadece Ceyhan OSB’ye 200 yatırım başvurusu var. Ama biz hangi yatırım daha fazla istihdam sağlayacak, hangisi daha yüksek katma değer üretecek, ihracatımıza hangisi daha fazla katkı sağlar bunlara bakıp öyle kabul edeceğiz” dedi.
Tekdemir: Çok Yararlı Bir Toplantı Oldu
MÜSİAD Adana Başkanı Ömer Tekdemir de projeden yatırım sürecine dönüşmüş üretim üsleri hakkında detaylı bilgi aldıkları toplantının çok yararlı geçtiğini belirterek, “Ülkemizi ve şehrimizi seven iş insanları olarak kamunun yatırımlarındaki son durumu sayın Valimizden öğrenme imkânı bulduk. Bu şehrin en etkin STK’larından biri olarak bölgemizde Türkiye ekonomisini geliştirecek yatırımlarla yakından ilgileniyoruz. Kamu bu dev yatırımları yaparken hangi sektörlerin gelişeceği, nelere hazırlıklı olmamız gerektiğiyle ilgili sektör kurullarımız çalışacak” dedi.
Tüm Dinamiklerle Birlikte Lobi Yapacağız
MÜSİAD Adana olarak bölgede gerçekleştirilen dev kamu yatırımlarıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirten Tekdemir, “Adanamızın hak ettiği yere gelmesi, Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmesi için bu yatırımların bir an önce faaliyete geçmesi gerekiyor. Biz de kamu yatırımlarının takibi ve hızlandırılması çerçevesinde şehrimizin diğer dinamikleriyle birlikte lobi çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Toplantıya Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın yanı sıra çok sayıda MÜSİAD Adana üyesi katıldı. Etkinlikte yeni üyelerin rozetleri de takıldı.
Kaynak:Adanapost
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.