Edibali, Kanal A Televizyonunda Kurtuluş Kılınç’ın Konuğu Oldu…

Edibali,  Kanal A Televizyonunda Kurtuluş Kılınç’ın Konuğu Oldu…
  7 Haziran genel seçim çalışmalarına hızlı başlayan Millet Partisi Genel Başkanı Aykut EDİBALİ, Antalya’dan başladığı seçim gezilerine...

 

 

7 Haziran genel seçim çalışmalarına hızlı başlayan Millet Partisi Genel Başkanı Aykut EDİBALİ, Antalya’dan başladığı seçim gezilerine Gaziantep, Malatya ve Adıyaman’ın ardından Adana, Osmaniye ve Mersin’de bir dizi sivil toplum kuruluşları, salon toplantıları televizyon programları ile çeşitli etkinliklere katılmak üzere18 Nisan Cumartesi günü öğle saatlerinde aralarında eski devlet bakanı ve Millet Partisi Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Prof.Dr. M.Abdulhaluk  Çay ve beraberindeki heyetle Adana’ya geldi.

 

Adana’da Kanal A televizyonunda Kurtuluş Kılınç’ın konuğu olan Edibali: 

Çözüm süreci konusunda izlenen politikanın yanlış olduğunu, devletin teröristlerle pazarlık yapmasının mantık izah edilemeyeceğini, devletin vatandaşlarının sorunlarını demokratik yollarla çözmesi gerektiğini bölge sorununun onbeş gün içerisinde çözülebilecek bir konu olduğunu ifade etti.

Ermeni meselesi hakkındaki sorulara 1970 yılların ortalarında elçilerimizin şehit edilmesi ile başlayan ve batı dünyasında 1915 döneminde karşılıklı yaşanan olaylarda kendilerin mağdur gösterme senaryosu bir taraf oluşturma çabasının ürünü olduğunu söyledikten sonra sözü konun uzmanı olan tarih profesörü Abdulhaluk Çay’a bıraktı. Eski devlet bakanı Çay, Ermeni meselesinin tarihsel boyutu hakkında çok önemli açıklamalar yaptı.

Ulaştırma konusunda iktidarın izlediği politikalar hakkında açıklamalarda ise eski ulaştırma bakanı Prof.Dr. Enis Öksüz hükümetin başta tüp geçit olmak üzere, hızlı tren gibi birçok projenin kendi bakanlığı döneminde projelendirildiği ve bir kısmının antlaşmalarını bizzat kendisinin yaptığını bunların bugünkü hükümet tarafından devam ettirilmesinin doğru olduğunu ancak maliyetlerinin ihale bedellerinin üzerinde bitirilmesi ile milletin parasının  israf edilmesinin ise yanlış olduğunu söyledi.

 

 

 

20 Nisan Pazartesi günü Adana’da Kanal A televizyonunda Kurtuluş Kılınç’ın konuğu olan Edibali, beraberinde seçim çalışmalarını yürüten eski bakanlar Prof.Dr.Çay ve Prof.Dr.Öksüz Burada da gündemle ilgili soruları cevaplarken başkanlık sisteminin kişisel bir talepten öteye gitmeyen ve Türkiye için ihtiyaç olmayan bir sistem olduğunu, Türkiye’nin demokratik parlamenter sistemi hakkı ile çalıştırmasının yeterli olacağını söyledi. Millet Partisinin Türkiye’deki tüm vatandaşlara eşit mesafede olduğunu, Hz.Peygamberin “Arabın aceme, acemin araba üstünlüğü yoktur” hadisini hatırlatarak. Bu coğrafyada bin yıldır iç içe girmiş ve kaynaşmış topluluğun ir birimden üstünlüğü ve farklılığı olmadığını söyleyerek; 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde vatandaşın temiz ve kutsal oylarını verirken çok iyi düşünmesini, temiz siyaseti, dürüst siyasetçileri seçmelerini. Vatandaşın oylarını kullanırken Hz. İbrahim’in Nemrut tarafından ateşe verildiğinde üzerine bir damla su bırakan kuş gibi, ateşi söndürmeye giden karında gibi halisane bir şekilde vicdanına dayanarak vermesini tavsiye eden Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali. Vatandaşları temiz ve halisane siyaset için güçlü ve ehil kadrosu ile milletin önüne çıkan Millet Partisine 7 Haziran’da oy vermeye davet etti.

 

 

Adana’daki seçim çalışmalarını tamamlayan Aykut Edibali beraberindeki heyet ile 21 Nisan Salı günü Adana’dan Mersine geçerek Mersin’de saat 13:00’de Kanal 33 televizyonunda canlı yayına katılarak buradan Konya’ya geçerek seçim gezisine devam edecek.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.