Düşen Uçakta Ölen Pilotun Cenazesi Ankara'ya Gönderildi

Düşen Uçakta Ölen Pilotun Cenazesi Ankara'ya Gönderildi
MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Camilimanda Köyü'ndeki bir portakal bahçesine düşen Türk Hava Kurumu'na (THK) ait eğitim uçağında yaşamını yitiren...


MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Camilimanda Köyü'ndeki bir portakal bahçesine düşen Türk Hava Kurumu'na (THK) ait eğitim uçağında yaşamını yitiren öğretmen pilot Murat Can'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Murat Can'ın cenazesini pilot arkadaşları ve askerler uğurladı.

Öğretmen pilot Murat Can ve öğrencisi 29 yaşındaki Seyit Topal, Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan dün öğleden sonra 1 yıl önce ABD'den satın alınan 'Cessna 172S' tipi 'TC-CDA' kuyruk tescilli tek motorlu eğitim uçağıyla havalandı. THK'nın uçuş okuluna ait eğitim uçağı, kalkıştan yarım saat sonra arızalandı. Türk Hava Kuvvetleri'nde 26 yıl savaş pilotu olarak görev yapıp 1.5 yıl önce yarbay rütbesindeyken emekli olan evli 2 çocuk babası pilot Murat Can, bağlantı kurduğu Adana Havaalanı'ndaki kuleye, 'Arıza var düşüyoruz' dedi. Murat Can'ın son sözlerinin ardından kule ile bağlantısı kesildi. Yapılan aramalarda, henüz saptanamayan bir nedenle arızalanan ve zorunlu inişe geçen uçağın yarı kontrollü iniş sırasında gerilim hattına çarpıp yere çakıldığı anlaşıldı. Ters dönen uçaktan pilot Murat Can'ın cansız bedeni çıkartılırken, yaralanan öğrenci pilot Seyit Topal, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ARKADAŞLARI UĞURLADI

Otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na götürülen Murat Can'ın cenazesi Tarsus Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracıyla Ankara'ya gönderildi. Murat Can'ın cenazesini, THK'dan pilot arkadaşları ve Adana'daki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda görevli havacı askerler uğurladı. Cenaze aracına, Murat Can'ın valizlere yerleştirilen eşyaları da konuldu. Murat Can'ın eşi ve 2 çocuğunun Konya'da yaşadığı, cenazesinin de anne ve babasının yaşadığı Ankara'da toprağa verileceği belirtildi.

(DHA - Yusuf BAŞTUĞ), Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.