Dünyadan Van'a yardım yağıyor?

Dünyadan Van'a yardım yağıyor?
Türkiye'nin Van'daki deprezedeler için dışarıdan yardım talep etmesinin ardından çok sayıda yabancı ülkeden Van ve Erciş'e yardım yağıyor.Almanya'dan...



Türkiye'nin Van'daki deprezedeler için dışarıdan yardım talep etmesinin ardından çok sayıda yabancı ülkeden Van ve Erciş'e yardım yağıyor.

Almanya'dan 360 bin avro değerinde çadır

Almanya deprem bölgesine 360 bin avro değerinde çadır, battaniye ve ısıtıcı gönderecek. Fransa da depremzedeler için büyük çadırlar gönderecek.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, deprem bölgesine 360 bin avro değerinde çadır, battaniye ve ısıtıcı gönderecek.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin yardım talebi üzerine Almanya Dışişleri Bakanlığı, Alman Kızılhaçı aracılığıyla Van'da yaşanan depremden etkilenen vatandaşlara yardım için çalışma başlattı.

Bu kapsamda 360 bin avro değerinde, kışa uygun 500 çadır, 2 bin 500 battaniye ve 14 çadır radyatörünün en kısa sürede deprem bölgesine Alman Kızılhaçı aracılığıyla ulaştırılacağı kaydedildi.

Fransa, depremzedeler için büyük çadırlar gönderecek

Fransa, Van depreminde evsiz kalanlara ulaştırılmak üzere büyük çadırları taşıyan yardım uçağını yarın Türkiye'ye gönderecek.

Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Fransa, Van'daki depremin haber alınmasının hemen ardından mağdurlara yardım etmek üzere Türkiye'ye yardım teklifinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Felaketin büyüklüğü karşısında ve Sayın Alain Juppe'nin Türk mevkidaşına dün gönderdiği mektupta belirttiği dayanışma anlayışı içinde, evsiz kalanlara yönelik çok sayıda büyük aile çadırı içeren bir insani yardım uçağının gönderilmesi için hazırlık yapıyoruz.

Kriz merkezi, söz konusu uçağın yarın Paris'ten kalkarak, Türk yetkililer tarafından yardımlar için lojistik merkez olarak belirlenmiş Erzurum'a gitmesi için çalışmaktadır."

Kazakistan, çadır, ısıtıcı ve gıda maddelerinin bulunduğu bir uçak gönderdi

Kazakistan, Van'daki depremde zarar görenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir uçakla insani yardım malzemesi gönderdi.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van'da meydana gelen depremde zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gıda, battaniye, çadır ve ısıtıcıları taşıyan bir uçağın Türkiye'ye gönderildi bildirildi.

Açıklamada, Kazakistan'dan gönderilen yardımların içinde 5 ton buğdayın da bulunduğu kaydedildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, daha önce telefonla görüştüğü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e her türlü yardıma hazır olduklarını söylemişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.