Dünya Liseler Kros Şampiyonasına Katılacak Sporcular Adana'da Belirlendi

Dünya Liseler Kros Şampiyonasına Katılacak Sporcular Adana'da Belirlendi
 Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası’na katılacak sporcular Adana’da gerçekleştirilen “Türkiye Yıldız ve Gençler Okullararası Kros Şampiyonası”nın...

 

Dünya Liselerarası Kros Şampiyonası’na katılacak sporcular Adana’da gerçekleştirilen “Türkiye Yıldız ve Gençler Okullararası Kros Şampiyonası”nın ardından belirlendi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan ve Yüreğir İlçesi İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi yanında bulunan Yaşar Kemal Atletizm Parkuru’nda gerçekleştirilen Türkiye şampiyonasında  dereceye giren okulların 23 Nisan Cumartesi Macaristan'ın Başkenti Budapeşte’de yapılacak olan “Dünya Liseler Kros Şampiyonası”na gitmeye hak kazandığını söyledi.

Liseler Dünya Şampiyonası’na gidecek okulların Adana’da belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ataşbak, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adana’da gerçekleştirilen ‘Yıldız ve Gençler Okullararası Türkiye Kros Şampiyonası’  dereceye girecek takımların Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanacağı için hayli çekişmeli geçti. 45 hakemin görev aldığı müsabakalara 76 okuldan 491 kız ve erkek sporcu katıldı. Organizasyon konusunda deneyimli ekibe sahip olduğumuz için yarışmalar program içinde çok düzenli yapıldı. Hem Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, hava koşulları, çağdaş tesisler ve deneyimli yöneticiler sayesinde tüm organizasyonları Adana’da yapmayı arzuluyorlar. Bu kapsamda;  tüm branşların üstesinden gelecek ekibimizle spor kenti Adana’da uluslararası organizasyonlara talibiz.”

-FERDİ VE TAKIM OLARAK KİMLER DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA GİDECEK?-

İl Spor Müdürü Ataşbak, Adana’da ki yarışların ardından Atletim Federasyonu Adana İl Temsilcisi Abdulkadir Uğur, Okul Sporları Adana Atletizm Koordinatörü Serdal Kadıoğlu ve diğer yetkililer tarafından Dünya Şampiyonasına ferdi ve takım halinde gitmeye hak kazanan okulun antrenör ile yöneticileriyle İsmet Atlı Güreş Eğitim Merkezi’nde toplantı yapılarak bilgilendirildiklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada, 23 Nisan Cumartesi günü 22 ülkenin sporcularının katılımıyla Budapeşte’de yapılacak olan liseler Dünya Şampiyonası’na takım halinde erkeklerde Türkiye birincisi olan Erzurum Adnan Menderes Lisesi,  kızlarda ise Eskişehir Atayurt Koleji gidecek.

Ferdi Kızlar:

İnci Kalkan (Aksaray), Bahar Atalay (Van), Semra Karaaslan (Muş), Emine Akbingöl( Muş), Latife Güneş (Erzurum), Gülnaz Uskan (Ağrı),

Ferdi Erkekler:

Ramazan Barbaros( Eskişehir), Abdurrahman Gediklioğlu( İzmir), Nurkan Dağtekin (Ağrı), Ramazan Baştuğ (Aksaray), Sezgin Ataç( Muş), Mücahit Bulut (Ağrı)

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.