Diyanet İşleri'nden 5 dilde Kamu Spotu

Diyanet İşleri'nden 5 dilde Kamu Spotu
 Diyanet işleri Başkanlığından beş dilde eşitlik çağrısı. Kamu spotunda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Arnavutça ve İngilizce vaaz veren imamlar...


 

Diyanet işleri Başkanlığından beş dilde eşitlik çağrısı. Kamu spotunda Türkçe, Kürtçe, Arapça, Arnavutça ve İngilizce vaaz veren imamlar aynı şeyi söylediler.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Veda hutbesinin içinden bir metni seçen Diyanet işleri başkanlığı eşitlik ve kardeşlik mesajı veriyor. Dil çeşitliliğine ve eşitliğe vurgu yapılan kamu spotunda gerçek imamlar ve gerçek cemaat rol aldı.

'Dilde farklı kalpte bir olan umut için cümlesi' ile evrensel bir bakış açısının yanında, affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım cümlesi ile Türkiye'nin gündemine bir mesaj niteliğinde olması dikkat çekiyor.

Muhammed Emre KAYA (EMA YAPIM) yapımcılığında hazırlanan kamu spotu İstanbul kılıç Ali paşa camii, Diyarbakır Ulu cami, Mardin Camii Kebir, Gostivar ve Los Angeles çekildi. KAYA, yaptığı kamu spotu için suyun kaynağına indiğimizde insan hakları ve eşitliği özünün Hz. Peygamberin Veda Hutbesinde olduğunu ve dünyanın ilk insan hakları beyannamesi olan Veda Hutbesinin bu gün yaşanan sosyal problemlerin çözümü olduğunu dile getirdi.

FİLMİN TAM METNİ

Ey İnsanlar... Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. ( Hz. Muhammed / Veda hutbesi / 631)

Farklı yerlerde, başka dillerde Veda hutbesini okunurken, Kalpler "bir" ezanla birleşiyor.

1382 yıl önce eşitliği, adaleti ve insanı sevmeyi emreden Peygamberin ışığında Affedenlerin ve barışanların dünyasını kuralım.


Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.