Deniz otobüsü kaçırıldı

Deniz otobüsü kaçırıldı
İzmit'e giden Kartepe adlı deniz otobüsü kaçırıldı.Kocaeli'de Kartepe isimli deniz otobüsünün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldığı...



İzmit'e giden Kartepe adlı deniz otobüsü kaçırıldı.

Kocaeli'de Kartepe isimli deniz otobüsünün kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldığı bildirildi. Korsanların kaptanı etkisiz hale getirdiği öğrenildi. Deniz otobüsünde 21 yolcu bulunuyor. Korsanların ise 5 kişi olduğu bilgisi geldi. Gemi Yalova yönüne doğru götürülüyor. Eylemi yapan kişinin PKK üyesi olduğu iddia edildi.

Yetkililer:
Üzerinde bomba olduğunu söyleyen bir kişi gemiyi kaçırdı.

Kocaeli Valisi
Ercan Topaca, İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu vapurunun kaçırıldığını doğruladı. Vali gemide 17 yolcu 4 mürettebat olduğunu açıkladı.

Kocaeli Valisi
Ercan Topaca, İzmit-Gölcük seferini yapan yolcu gemisinin bir kişi tarafından kaçırıldığını ve gemide 17 yolcu ve 4 mürettebatın olduğunu söyledi. Geminin İmralı'ya yönlendirildiği iddialarına ise Vali Topaca, ' Henüz o konuda net bir bilgi yok. Ancak gemiyi kaçıran kişi bu haberin televizyonlarda çıkmasını istiyor' dedi.

Gölcük seferi yapan ve içinde 20 dolayınmda yolcu-mürettebat olan
Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı.

Kaçıran kişinin, PKK-HPG mensubu olduğunu söylediği, amacını medyada yer almak olarak açıkladığı ve toplam 5 kişi oldukları iddiasında bulunduğu bilgileri geliyor.


Sahil güvenlik botları, Yalova istikametine soğru ilerleyen otobüsü abluka altına almış durumda.


Eylemde kaçırılan
Kartepe isimli deniz otobüsü 350-400 kişi kapasiteli büyük bir deniz otobüsü.

"ÜZERİMDE BOMBA VAR"


Kaptanın yardımcılarından aldığımız bilgiye göre, otobüs bir kişi tarafından kaçırıldı... Bu kişi üzerinde bomba olduğunu ve toplam 5 kişi olduklarını söylüyor ama kaptanın yardımcılarından, başka kişiler olduğu yönünde bir bilgi gelmedi.


Otobüsü kaçıran kişinin, PKK'ya bağlı HPG adlı örgüt üyesi olduğu, bu örgütün adının medyada yer almasını istediği şeklinde ifadeleri var. Gemiye müdahale edilmesini istemediği, konunun medyada yer almasını amaçladığı bilgileri geliyor."


BAKAN ANKARA'YA DÖNÜYOR


Kocaeli'de deniz otobüsünün kaçırılması nedeniyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı
Binali Yıldırım, Erzurum programını yarıda keserek Ankara'ya hareket etti. Bakan Yıldırım'ın Ankara'ya gelişinin ardından konu hakkında bilgi almak üzere Bakanlığın Denizcilik'le ilgili bölümünde oluşturulan kriz merkezine geçeceği öğrenildi.

ROTA BELLİ DEĞİL


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, ''Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var'' dedi.


Büyükakın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 17.40'ta Gölcük'e gitmek üzere
İzmit'ten hareket eden ''Kartepe'' adlı deniz otobüsünün kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından kaçırıldığını söyledi.

Deniz otobüsünün şu anda İstanbul sınırlarında olduğunu dile getiren Büyükakın, ''Kaçırılan deniz otobüsünde 4 mürettebat ile 17 yolcu var. Şu anda tehlike arz edecek bir durum yok. Geminin nereye gittiği de belli değil'' diye konuştu.


Bu arada Denizcilik Müsteşarlığı yetkilileri, geminin rotasının ''otomatik tanımlama sistemi'' ile takip edildiğini, buna göre saatte 21 deniz mili hızla, Marmara Denizi'nin güneyine, Gemlik Körfezi'ne doğru hareket halinde olduğunu bildirdiler.


Vali Topaca:
Yolcular sağlıklı herhangi bir sorun yok

Kocaeli Valisi
Ercan Topaca, kaçırılan deniz otobüsündeki yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Topaca, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şu anda kendilerinin de çok bir bilgileri olmadığını, geminin seyir halinde olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:


''Ayrıntılı bilgi ilerleyen saatlerde gelirse açıklayacağız, ama saat 18.00 civarında olmuş ve şu anda seyir halinde, İstanbul açıklarında devem ediyor. Muhtemelen basit bir olay da olabilir. Bir kişi, gemi içerisindeki kişi.. İleri ki saatlerde ekstra bir bilgi gelirse sizinle paylaşacağım, takip ediyoruz.


Yolcular sağlıklı herhangi bir sorun yok. Arkadaşlarımızın bir sıkıntısı yok. Yolcu sayısı 17 kişi, 4 mürettebat var. Bu kişi de dahil olmak üzere. Bir kişi bu eylemi yapan. Kişi ile herhangi bir irtibat yok. Herhangi bir talebi yok. Konuyu takip ediyoruz.''


Polis Bostancı İskelesi?nde de önlem aldı


İzmit-Karamürsel sefereni yapan deniz otobüsünün kaçırılması İstanbul polisi de alarma geçirdi. Polis, başta Tuzla, Kadıköy, Bostancı İskelesi olmak üzere bir çok iskelede güvenlik önlemi aldı.


İzmit- Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait ?Kartepe? adlı deniz otobüsü akşam saatlerinde terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Deniz otobüsünün kaptanını silahla etkisiz hale getiren kişi ya da kişiler, rotanın Yalova yönüne çevirilmesini istedi. Kaptan yardımcısı yetkilileri arayarak deniz otobüsünün kaçarıldığı bilgisini verdi. İhbar üzerine Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi alarma geçti. Deniz otobüsü ekipler tarafından takibe alındı.


Olay sebebiyle İstanbul polisi de kırmızı alarma geçti. Deniz otobüsünün gelme ihtimaline karşı İstanbul?daki iskelelerde güvenlik önlemleri alındı. Kadıköy Bostancı İskelesi?nde de hareketli saatler yaşandı. Çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi iskelede önlem aldı. İskeleye kamp kuran basın mensupları da canlı yayın araçlarıyla bağlantı gerçekleştiriyor.


Deniz otobüsündeki mürettebatın isimleri


Kocaeli'nde kaçırılan 'Kartepe' isimli deniz otobüsünde 4 mürettebatın olduğu öğrenildi. İstanbul açıklarına doğru götürülen deniz otobüsünde çalışan görevlilerin isimleri ise şöyle: Deniz Otobüsü Kaptanı Cumhur Tuncel, mürettebatlar Egemen Erdoğan, Hüseyin Karaaslan ve Mehmet Göktaş.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.