Deniz Baykal'dan bomba iddia?

Deniz Baykal'dan bomba iddia?
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yine gündemin 1 numarasına oturmayı başardı.Son Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan Odatv muhabiri Kaleli'nin...

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal yine gündemin 1 numarasına oturmayı başardı.

Son Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan Odatv muhabiri Kaleli'nin röportaj için gittiğinde kendisine tacizde bulunduğunu iddia ettiği Baykal ilk kez konuştu: Görüşme TBMMUeki odamda gerçekleşti. Ziyaret 15 dakika sürdü. Gülen bir yüzle, mudu şekilde ayrıldı. 10 kişi şahittir...

CHP
eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Oda TV muhabiri İklim Bayraktar Kaleli'nin taciz iddialarına karşı sürdürdüğü sessizliğini iki sayfalık yazılı açıklama ile bozdu. Baykal, avukatı Muzaffer Yılmaz aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Kaleli'nin "gözaltına alınıncaya kadar kendisini ev telefonundan defalarca aradığını, gece gündüz evine çağırdığını, evinde ziyaret etmek istediğini" belirtti. İddiaların ortaya atıldığı günden bu yana sessizliğini koruyan Baykal, yazılı açıklamasında, görüşmenin 24.01.2011 günü Meclis'teki makam odasında gerçekleştiğini belirtti. Açıklamada, "Oda TV'de gazetecilik yaptığını söyleyen bir kişi Deniz Baykal'ın TBMM'deki sekreteryasını 1.5 saatte iki kez sekreterini, bir kez koruma görevlisini olmak üzere 3 kez arayarak ısrarla görüşmek istemiştir. Görüşme gerekçesi olarak herhangi bir gazetecilik faaliyeti, röportaj talebi dile getirilmemiştir. Bazı fotoğrafların verileceği söylenmiştir" denildi. BUGÜN'ün aldığı bilgiye göre, Kaleli randevu talebini Meclis'teki sekreteryadan, "Deniz Bey'in fotoğraflarını getireceğim. Kendisi görmek istedi" diyerek istedi.

Fotoğraf getirmedi


Baykal, açıklamasında Kaleli ile "daha önce karşılaşmadığını ve tanışmadığını" belirterek şöyle devam etti: "Bu ziyaretten önce de bu kişi ile Deniz Baykal arasında hiçbir telefon görüşmesi yapılmamıştır. Ziyaret Deniz Baykal'ın TBMM'deki odasında gerçekleşmiştir. Oda 22 metrekareliktir. Koridorun üzerinde panellerle oluşturulmuştur. 9 metrakarelik özel kalem odası ile iç içedir. Ses yalıtımı yoktur. Yüksek sesle yapılan konuşmalar özel kalemden ve koridordan rahatlıkla işitilebilir. Ziyaretin gerçekleştiği sırada 10 civarında insan kapının önünde beklemektedir. Ayrıca herhangi bir milletvekilinin özel kalemden izin almadan kapıyı açarak içeri girmesi de mümkündür. Ziyaret 15 dakika sürmüştür. Herhangi bir fotoğraf getirilmemiştir."

Gülen yüzle ayrıldı


"Ziyaretçi hiçbir gerginlik yaşamadan gülen bir yüzle mutlu bir şekilde ayrılmıştır. 10'dan fazla insan bu durumun tanığıdır" denilen açıklamada ayrıca, "Bu şartlar altında bir tacizin ya da tecavüzün gerçekleşmiş olabileceğine inanmak için, bir insanın kötü niyetli ya da geri zekalı olması lazımdır.
Deniz Baykal'ın o gazeteci ile gerçekleştirdiği tek görüşme budur. Bu görüşmeden sonra da onu ne telefonla ne de elektronik ortamda aramamıştır, mesajlaşmamıştır. Bir daha da karşı karşıya gelmemiştir" ifadesi dikkat çekti.

'GECE GÜNDÜZ TELEFON ETTİ'


Açıklamada, Kaleli'nin Baykal'ı evinden defalarca aradığı da belirtilirken, "Buna karşılık o gazeteci,
Deniz Baykal'ı ev telefonundan gözaltına alınıncaya kadar dekarca aramıştır. Bu telefon görüşmelerinde yapılan buluşma talepleri, gece gündüz evine çağrma girişimleri, Deniz BaykaYı evinde ziyaret etme istekleri kararlılıkla ret edilmiştir. Bir şantaj ve komplo projesinin yabama geçirilmesine fırsat verilmemiştir" denildi. Açıklamada, "Bir tacize ve tecavüze maruz kaldığını iddia < derhal iddiasını spat etmeli, konuyu yargıya taşımalıdır. Taciz, tecavüz iddialarının dile getirilmesi gereken yer gazete sütunları, TV ekranları değil yargı mercileridir. iddia sahibine ispat imkanını sağlamak üzere konuyu yargıya bizim taşıyacağımızı bilgilerinize sunarız" denildi. Baykal'ın amkatı Muzaffer Yılmaz'ın, davayı en geç cuma gününe kadar açacağı da öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'yla bilgi iletmek için görüştüm


Odatv muhabiri iklim Bayraktar Kaleli, CHP eski lideri Baykal ve Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İle görüşmesini ve hakkındaki İddiaları canlı yayında cevapladı. Habertürk'te Fatih Altaylı'ya konuşan Kaleli, CHP Grup Başkanveklll Muharrem ince ile İlgili iddiaları da doğruladı. Canlı yayına bağlanan İnce'nin avukatı ise Kaleli'yi yalanlayarak hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Kendisinin CHP sempatizanı olduğunu sık sık yineleyen Kaleli, "Şu an iş ve siyaset dünyasından benim konuşmalarımı korkuyla dinleyen en az 10 kişi vardır" diye konuştu. Baykal'la görüşmesindeki taciz iddialarını yineleyen Kaleli, "Kafanız güzel mi" diyerek odayı terk ettiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'yla görüşmesinde, kayıt için cihaz istediği iddialarını da yalanlayan Kaleli, "Oraya niye gittiniz" şeklindeki soruya, önce " Röportaj için", ardından "Bana iletilen bilgiyi iletmek için gittim" cevabını verdi. "O bilgi neydi?" sorusu üzerine Kaleli, "Soruşturmanın gizliliği açısından söyleyemeyeceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.