Davutoğlu'nun Suriye ile savaş sözlerine açıklama?

Davutoğlu'nun Suriye ile savaş sözlerine açıklama?
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 32. Gün programında "Türkiye'nin Suriye ile savaşa gireceğine" ilişkin bir ifadesinin olmadığı açıklandı.Diplomatik...



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 32. Gün programında "Türkiye'nin Suriye ile savaşa gireceğine" ilişkin bir ifadesinin olmadığı açıklandı.

Diplomatik kaynaklar, bugün bazı internet sitelerinde Bakan Davutoğlu'nun katıldığı bir televizyon programına atfen, "Suriye ile savaşa girileceğine" dair haberlerin yer aldığına dikkati çekerek, "Sayın Bakan'ın ne anılan programda ne de başka bir vesile ile Suriye ile savaşa gireceğimize ilişkin bir ifadesi olmuştur; sadece Türkiye'nin güvenliği için gerekli her türlü tedbirin alınacağı ifade edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Söz konusu kaynaklar, kamuoyunun gerekli şekilde bilgilendirilmesi ve olası yanlış anlaşılmaların önlenebilmesi amacıyla Davutoğlu'nun açıklamasının ilgili bölümünü de paylaştı:

Buna göre söz konusu programın akışı şöyle:

"Soru: Biz Suriye'yle savaşa gider miyiz gitmez miyiz?

Davutoğlu: Bir güvenlik sorunu olduğunda, bizim için bir güvenlik sorunu olduğunda, tabii ki şunu düşünün; Irak?ta Saddam döneminde Saddam Kürt halkına yönelik baskıyı arttırdığında ve bir gecede 500 bin insan Türkiye'ye sığındığında tabii ki o bölgeyi denetlemek için asker de dahil her türlü yöntem, yani bir güvenlik sorunu haline dönüştüğünde bütün gerekli tedbirler alınır. Ama önemli olan şu aşamada Suriye gibi dost ve kardeş bir ülkenin böyle bir güvenlik sorunu haline dönüşmeden reformları gerçekleştirmesi, akan kanın derhal durdurulmasıdır. Önemli olan budur.

Soru: Tampon bölge peşindeyiz biz. Yani herhangi olası bir göç durumunda orada derinliği olan bir yeri tutmak istiyoruz. Yoksa gidip Şam?ı bombardıman etmek değil?

Davutoğlu: Hiçbir dönemde bizden tampon bölge kuracağımıza dair bir açıklama gelmedi."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.