Davutoğlu'nu kızdıran gazeteci tanıdık çıktı

Davutoğlu'nu kızdıran gazeteci tanıdık çıktı
Dün Ankara'da ABD'li bakan John Kerry'e sorduğu soru ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kızdıran gazetecinin kim olduğu ortaya çıktı. İşte daha...


Dün Ankara'da ABD'li bakan John Kerry'e sorduğu soru ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kızdıran gazetecinin kim olduğu ortaya çıktı. İşte daha önce ABD sözcüsü ile de tartışmaya giren o gazetecinin kimliği.

Ankara'da bulunan ve Dışişleri Ahmet Davutoğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD'li bir gazetecinin sorusu ile gergin dakikalar yaşadı. "Erdoğan'ın İsrail 'e yönelik düşmanca tavrı" ile ilgili soru soran gazeteci, Ahmet Davutoğlu'nu kızdırdı. Davutoğlu'nun sert tepki gösterdiği gazetecinin adı ise Matthew Lee.

Daha önce ABD'nin Dışişleri Sözcüsü Victoria Nuland'a "Erdoğan'ın İsrail'le ilgili terörist devlet açıklaması"nı soran Lee, sözcü ile girdiği tartışma ile akıllarda kaldı. Associated Press için çalışan Lee, İsrail'in Gazze operasyonu için "terörist devlet" diyen Erdoğan'la ilgili ABD'nin sessiz kaldığını iddia etmiş, Nuland ise gazeteciye net cevap vermekten kaçınmıştı. Nuland konu ile ilgili ''Her iki tarafta da gerginliğin azaltılmasına yönelik söylemlere odaklanmış durumdayız. 'Şu şunu dedi, bu bunu dedi' üzerinde ayrıntılara girmeyeceğim'' demişti.

Gazeteci Matthew Lee, ABD'yi "Türkiye'nin İsrail'e yönelik sözlerine karşı sessiz kalarak, sözlerine katılmakla" suçlamıştı.

Kaynak: Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.