Davutoğlu'ndan Tele Konferans Diplomasisi

Davutoğlu'ndan Tele Konferans Diplomasisi
Davutoğlu, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanlarıyla görüştü.Esed rejimi giderek köşeye sıkışırken, uluslararası toplum, Suriye'deki...


Davutoğlu, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanlarıyla görüştü.

Esed rejimi giderek köşeye sıkışırken, uluslararası toplum, Suriye'deki gelişmeleri an be an takip ediyor.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Mekke zirvesi için Suudi Arabistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dört batı ülkesinden mevkidaşı ile tele konferans gerçekleştirdi.

Görüşme talebinin Suriye'deki son durumun değerlendirilmesi için İngiltere'den geldiği öğrenildi.

Davutoğlu, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Fransa ve Almanya dışişleri bakanları ile Suudi Arabistan'dan görüştü.

Görüşmede, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın görevi bırakmasının ardından yaşanabilecek gelişmeler ve senaryolar üzerinde duruldu.

Fransa ve Almanya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlıkları sırasında atılabilecek adımlar da değerlendirildi.

Davutoğlu mevkidaşlarına, Körfez İşbirliği Konseyi ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ile yaptığı temaslar hakkında bilgi verdi.

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un Cuma günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin başlıca gündemini de Suriye'deki son durum oluşturacak.

Fransa, geçen ay Suriye Halkının Dostları toplantısına da ev sahipliği yapmıştı.

trthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.