Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! Açıklama yapılıyor

Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi! Açıklama yapılıyor
 Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi. AAHükümet...

 

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sona erdi.

 

AA

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi. 

Görüşme 4 saat 20 dakika sürdü. 

AÇIKLAMALAR: 

Haluk Koç:

- Uzun ve zahmetli bir ön görüşme süreci yaşadık. 5 ayrı toplantı tertip edildi. Her iki parti temsilcileri kendi tutumlarını ifade ettiler. 

- Zorlukları olan bir süreç ama ülkenin menfaatleri ön plana alındığında birçok uzlaşılan noktanın ortaya çıktığı da bir gerçek. 

- Amacımızın, yapıcı, sonuç alıcı, çok boyutlu sorunların aşılmasına katkı sunacak bir koalisyon sorumluluğunun, bir hükümet sorumluluğunun oluşmasını kolaylaştırmak olduğunu belirtmek istiyorum.

- Bugün yapılan görüşmelerde, sayın genel başkanlar ön görüşmelerde çıkan neticelerde kendi görüşlerini ifade ettiler. Sorumluluklarını yansıtan değerlendirmelerde bulundular. 

- İki genel başkanın karşılıklı görüş bildirmesi şeklinde geçti toplantı. 

GENEL BAŞKANLAR HAFTAİÇİ YENİDEN GÖRÜŞECEKLER

- Bu hafta içinde, sanıyorum perşembe veya cuma günü Sayın Genel Başkanlar, bir kere daha bu akşam toplantıdan çıkan sonuçları değerlendirerek, tekrar bir araya gelecekler

- İki partinin de ülkeye karşı sorumlulukları var. 

Ömer Çelik:

- Yaklaşık 4 buçuk saat süren bir görüşme oldu. 

- Türkiye'yi hükümetsiz bırakmama sorumluğu içinde her iki genel başkan bir araya geldi. 

- İstikşafi görüşmelerin neticesi hakkında her iki genel başkan görüşlerini ifade ettiler. Uzlaşılan, uzlaşılamayan konularla ilgili görüşler konuşuldu. 

- Bu görüşme herhangi bir sonuca bağlanmış değil. 

NİHAİ DEĞERLENDİRME İÇİN TEKRAR BİR ARAYA GELİNECEK

- Bu görüşmenin devamı niteliğinde, nihai bir değerlendirmeye varmak üzere bu hafta içinde genel başkanlar tekrar bir araya gelecekler. 

- Her iki genel başkan buradaki değerlendirmeleri kendi yetkili kurullarına götürecekler, arkasından da perşembe ya da cuma günü, nasıl bir sonuç çıktığıyla ilgili nihai değerlendirmeyi kendi aralarında yapacaklar. 

METİN GÜNCELLENİYOR...

DAVUTOĞLU KAPIDA KARŞILADI

Başbakanlık Resmi Konutu'na saat 18.04'de gelen Kılıçdaroğlu'nu, Başbakan Davutoğlu kapıda karşıladı.

İki lider, daha sonra basına kapalı gerçekleşen görüşmeye geçti. Görüşmede, AK Parti'den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP'den ise Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da hazır bulundu.

Görüşmede, AK Parti ve CHP heyetleri arasında, hükümet kurma süreci kapsamında yürütülen "istikşafi" görüşmelerin ele alındı. 

Liderleri görüşmelerini yemekte sürdürdü.

AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet kurma süreci kapsamındaki görüşmelerini yemekte sürdürdü.

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir süre görüşen iki lider, ardından yemeğe geçti.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmelere yemekte devam ettiği de belirtildi.

Yemek menüsünde, bamya çorbası, zeytin yağlı tabağı, ızgara çeşitleri, salata, kek, çay ve kahvenin bulunduğu öğrenildi.

Yemekte, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç da yer aldı.

AK Parti ve CHP heyetlerinin, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeleri, 3 Ağustos'ta sonra ermişti. Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yapıp, rapor sunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.