Danışma Kurulu Proje Üretme Merkezi Oldu
Çukurova Belediyesi’nce 3 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen Danışma Kurulu’nun toplantısının 9’uncusu gerçekleştirildi. Öneri, dilek, şikayet ve projelerin anlatıldığı kurulda, Çukurova ve Adana için yeni projeler üretilmeye devam ediyor. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, son 3 ayda yapılan hizmetleri ve kuruldan çıkıp hayata geçen projeleri anlattı.
Çeşitli birlik, vakıf, dernek ve odaların yer aldığı Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu toplantısından demokrasi ve kardeşlik mesajları çıktı. Dersimliler Derneği Başkanı Metin Çelik, “Kent kardeşliği” projesinin geliştirilmesini isterken AYAMDER Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, yarattığı demokratik ortam nedeniyle Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür etti.
Düzenli olarak 3 ayda bir toplanan Çukurova Belediyesi Danışma Kurulu, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği(DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in başkanlığında 9’uncu kez bir araya geldi. Bir önceki toplantıda dile getirilen konularla ilgili neler yapıldığını özetleyerek açılışı yapan Başkan Soner Çetin, kültür-sanat projeleri hakkında yapılan ve yapılacak olanları sıralayarak, “19 Mayıs’ta kardeşliğimiz için motosikletlere bindik, 3 Haziran’da Türk şiirinin barış, sevgi ve vatan şairi Nazım Hikmet’i andık, ekimde karikatür, aralıkta 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali’ni yapacağız. Hepsi kültür sanata katkı ve kardeşliğimiz içindir” dedi. Toplantıda ilk sözü alan Dersimliler Derneği Başkanı Metin Çelik, Türkiye’nin ciddi bir barış ve kardeşlik projesine ihtiyacı olduğunu ve ‘Kent Kardeşliği’ adı altında bir proje geliştirilmesini önerdi.
“SAYENİZDE DEMOKRATİK BİR ORTAM OLDU”
Geniş kitlesiyle ve hayata geçirdikleri etkinliklerle dikkat çeken Sarıçam Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına söz alan Duygu Zengin, geçen yıl ilki yapılan Zeytin Dalı Festivali’nin 2’ncisini ekimde yapacaklarını belirterek, destek istedi. “Bu dostluk ve kardeşlik festivaline Danışma Kurulu üyelerimizin de kardeşlik elini uzatmalarını istiyoruz” diyen Zengin’i, Başkan Soner Çetin, “Etkinliklerinizi Adana geneline yayasınız diye, Orhan Kemal Kültür Merkezi’mizi seve seve size açarız” önerisinde bulundu. Adana Yapı Müteahhitleri Derneği(AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş da konuşmasında, yaşanan trafik sorunundan yakındı, sonra Başkan Çetin’e seslenerek, “Sorunları çözün diye sizi seçtik. Doğru mu yaptık, evet doğru yapmışız. Bu kadar demokratik bir ortam sunuyorsunuz, teşekkür ederiz. Memnun muyuz, evet memnunuz” dedi.
“KÜLTÜR SANAT DEYİNCE ÇUKUROVA GELİYOR”
Toplantıda söz alan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, kentte gereksiz tartışmalara girilmemesini, çatışmasız ve barışçıl bir dil kullanılmasına özen gösterilmesini istediler. Danışma Kurulu toplantısına Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği adına katılan turizmci Nesrin Göçhan, Adana’da ciddi bir film platosu yapılmasını önerdi. İstanbul ve Ankara’daki birçok çevrenin “kültür-sanat” dendiğinde Çukurova Belediyesi’ni örnek gösterdiğini belirten Göçhan, “Turizm barış ister, güvenlik ister, özgürlük ister. Barışın, güvenliğin ve özgürlüğün olmadığı yere turist gelmez” diye konuştu.
adanapost.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.