Cumhur Yakut istanbul'da yakalandı

Cumhur Yakut istanbul'da yakalandı
ABD'nin uyuşturucu kaçakçısı listesindeki 4 kilit isimden biri olan Cumhur Yakut İstanbul'da yakandı. Babaların babası olarak bilinen Yakut 13 yıldır...


ABD'nin uyuşturucu kaçakçısı listesindeki 4 kilit isimden biri olan Cumhur Yakut İstanbul'da yakandı. Babaların babası olarak bilinen Yakut 13 yıldır aranıyordu

ABD'nin uyuşturucu kaçakçısı listesindeki 4 kilit isimden biri olan Cumhur Yakut İstanbul'da yakandı. Babaların babası olarak bilinen Yakut 13 yıldır aranıyordu

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri film gibi bir operasyonla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Cumhur Yakut'u, Sarıyer'de bir villaya yapılan operasyonla yakalandı.

Yakut yaklaşık 13 yıldır aranıyordu. Van eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadı olan Yakut, kaçmaya çalışırken düşerek iki bacağını da kırdı. Ekipler Cumhur Yakut'un Türkiye'ye giriş çıkış yaptığını belirledi. Yapılan çalışmalarda, Yakut'un Sariyer'de bir villada kaldığı tespit edildi. Bunun üzerine özel harekat ekipleri ve diğer şubelerden de destek alan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri,a helikopter destekli operasyon düzenledi.

ÇAY İÇİYORDU

Villa alanın geniş olması nedeniyle çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, polis önce çevre güvenliğini aldı. Helikopterle alan taraması yapıldı. Ardından operasyonun startı verildi.

Bu sırada çay içen Yakut polisi fark edince 5 metre yükseklikteki çay içtiği avlunun duvarından atladı. 2 bacağını kıran Cumhur Yakut, boş bir alana kadar kaçabildi. Daha sonra yere yığılan 63 yaşındaki Cumhur Yakut, polis tarafından gözaltına alındı. Havuz ve hamamların yer aldığı lüks villadaki aramalarda ise çok sayıda ruhsatsız silah bulundu. Emniyet yetkilileri Yakut'un uyuşturucu camiasında "babaların babası" olarak tanındığını belirtti.


Bush'un listesine giren ilk Türk


ABD eski Başkanı George W. Bush, uluslararası uyuşturucu kaçakçılarının listesini 2008'de açıkladı.. Listede Afganistan'dan Hacı Esad Han Venezuela'dan Hermagoras Gonzalez Polanco ve Meksika'dan Marcos Arturo vardı. Beyaz Saray'ın açıklamasındaki diğer isim ise Cemal Yakut'du.

Kırmızı bültenle aranıyordu

Gözaltına alınan Cumhur Yakut'un 4 ayrı suçtan aranmasının olduğu öğrenildi. Yakutun arandığı dosyalardan birinin İstanbul'da 2000 yılında yapılan operasyonda ele geçirilen 520 kilo 410 gram uyuşturucuya ilgili olduğu öğrenildi. İnterpolün de kırmızı bültenle aramasına neden olan diğer olayın ise 2001de ele geçirilen 316 kilo eroinle ilgili olduğu öğrenildi.

BİLAL ŞAHİN - BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.