Çukurova Yörük Türkmenler Derneği’nden konferansa davet

Çukurova Yörük Türkmenler Derneği’nden konferansa davet
 ÇGC’yi ziyaret eden Başkan Yıldırım, vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.Çukurova Yörük Türkmenler Derneği’nden konferansa...

 

ÇGC’yi ziyaret eden Başkan Yıldırım, vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.

Çukurova Yörük Türkmenler Derneği’nden konferansa davet

ADANA - Çukurova Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’nun, “ Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla düzenlediği ve 8 Mart Pazar günü Adana Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda gerçekleştirilecek “Türk aile geleneğinde kadının önemi” konulu konferansa vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi. Konferansa konuşmacı olarak Eskişehir Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in katılacağını belirten Yıldırım, “Bölgemizde faaliyet gösteren Oğuz Boyları, Yörük ve Yörük Türkmen Dernekleri olarak işbirliği içerisinde  sosyal ve kültürel etkinliklerimizi etkin şekilde sürdürüyoruz. Faaliyetlerimize  Adanalı hemşehrilerimizin katılımı bizleri mutlu kılacaktır” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Sait Güleç’le görüşen  Çukurova Yörük Türkmenler Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, derneğin faaliyetleri ve yürüttükleri sosyal çalışmalar konusunda bilgi verdi. Yıldırım, Aralık 2014’te Dünya Çalışan Emekçiler, Şoförler Ve  İşçiler Derneği’ni  kurduklarını ve bu derneğin de Genel Başkanlık görevini yürüttüğünü kaydetti. Dünyanın her ülkesinde faaliyet gösterecek olan derneğin, kısa zamanda 200 bin üyeye ulaşmasını beklediklerine dikkat çeken Yıldırım, “Temel hedefimiz; dernek çatısı altında bulunacak üyelerimizin eğitimini üstlenmek olacak. Bunun için konferanslar ve seminerler düzenleyecek ve üyelerimizin bilinçlenmesini, dolayısıyla görevlerini en iyi ve doğru şekilde yerine getirmelerini sağlamaya çalışacağız “ diye konuştu.

Mersin’de hunharca katledilen Özgecan Aslan ile Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda bıçaklanarak öldürülen Fırat Çakıroğlu’nun ailelerine başsağlığı  dileyen ve acılarını paylaştıklarını  ifade eden Yıldırım, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi. Yıldırım, ülkemizde özellikle toplu taşıma araçlarını kullanan şoförlerin ciddi bir eğitimden geçirilmelerinin, her önüne gelenin bu işi yapmasının önüne geçilmesinin şart olduğunu, bu durumda yeni Özgecan olaylarının önlenmesinin mümkün olabileceğini sözlerine ekledi. Mehmet Yıldırım’ın ÇGC ziyaretine Dünya Çalışan Emekçiler, Şoförler Ve  İşçiler Derneği  Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Gürışık, Namık Bayır, Ali Hakverdi ve Cemil Keleş de katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.