Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları, Kanser Hastaları için Ağrının Görünür Olmasını Sağlayacak Yenilikçi Bir Yöntem Geliştirdi

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları, Kanser Hastaları için Ağrının Görünür Olmasını Sağlayacak Yenilikçi Bir Yöntem Geliştirdi
ÇÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erden yürütücülüğündeki ‘Türkiye'de Akciğer Kanseri Hastalarında Torakotomi Sonrası Ağrının Tablet Tabanlı Türkçe PAINReportIt® ile Değerlendirilmesi’ isimli proje, TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi - 2554 kapsamında..

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevilay Erden yürütücülüğündeki ‘Türkiye'de Akciğer Kanseri Hastalarında Torakotomi Sonrası Ağrının Tablet Tabanlı Türkçe PAINReportIt® ile Değerlendirilmesi’ isimli proje, TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi - 2554 kapsamında kabul edildi.

‘Türkiye'de Akciğer Kanseri Hastalarında Torakotomi Sonrası Ağrının Tablet Tabanlı Türkçe Paınreportıt® İle Değerlendirilmesi’ projesiyle ilgili bilgi veren Doç. Dr. Erden, amaçlarının klinik bakım işlemlerini desteklemek ve akciğer kanseri nedeniyle yapılan torakotomi (göğsün açılarak çeşitli işlemlerin uygulandığı cerrahi yöntemin) sonrası ağrı profilini çıkararak etkin ağrı yönetimini sağlamak olduğunu ifade ederek, “Tablet Tabanlı Türkçe PAINReportIt® ile sağlanan bilgisayar teknolojisi, ağrının görünür olmasını ve dolayısıyla etkili analjeziyi sağlayacak yenilikçi bir yöntem sunacak.” dedi.

Doç. Dr. Erden, projenin uygulama kısmının Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Kliniği’nde, verilerin kodlanması ve analizlerinin ise ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Florida Üniversitesinde yapıldığını bildirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.