CUELT 2019 Çukurova Üniversitesi’nde Yapıldı.

CUELT 2019 Çukurova Üniversitesi’nde Yapıldı.
Çukurova Uluslararası İngilizce Öğretmenleri Konferansı’nın 5.’si (CUELT 2019) “İngilizceyi Yabancı Dil/İkinci Dil olarak öğrenme ve öğretmede küresel düşünüp yerel davranma konuları ve akımları”

cu-11-001.jpg

CUELT 2019 Çukurova Üniversitesi’nde Yapıldı.

Çukurova Uluslararası İngilizce Öğretmenleri Konferansı’nın 5.’si (CUELT 2019) “İngilizceyi Yabancı Dil/İkinci Dil olarak öğrenme ve öğretmede küresel düşünüp yerel davranma konuları ve akımları” teması ile çok sayıda öğretim üyesi, öğretmen ve öğretmen adayı katılımı ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ev sahipliğinde Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleşti.

Konferansın açılış konuşmalarını ÇÜ Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Eğitimi A.B.D Başkanı Prof. Dr. Zühal Okan, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Sofu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Bedir, U.S.A Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi David Fay yaptı.

CUELT Konferanslarının Misyonu ve Vizyonu

Açılış konuşması yapan onursal konuk Prof. Dr. Hatice Sofu CUELT konferanslarının gelişiminden söz etti.

Prof. Dr. Sofu şunları söyledi: “Çukurova Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar alanda çalışan araştırmacıları ve birçoğu bölümümüzün mezunu olan Adana’daki okullarda çalışan İngilizce öğretmenlerini bir araya getiren birçok ulusal ve uluslararası kongreye ev sahipliği yapmıştır. Kuruluşundan bu yana geçen 36 yıl içinde bölümümüz büyümüş ve kongrelere ev sahipliği yapmanın yanı sıra iki tane önemli kongrenin başlatıcısı olmuştur. Doç. Dr. Hasan Bedir, bu kongrelerden biri olan CUELT Konferanslarını ilk olarak İngilizce öğretmenleri için hizmet içi eğitim çalıştayları olarak başlatmıştır. Kuramla uygulamanın birleştirilmesi ihtiyacından doğan bu çalıştaylar zaman içinde akademik çalışmaların paylaşıldığı bir dizi kongreye dönüşmüştür. Bu kongrelerin hepsinde ana tema öğrenme-öğretme ve kuram-uygulama etkileşimi olmuştur. Bu kongreler dizisini başlatan ve sürdüren Doç. Dr. Hasan Bedir’e, organizasyonda büyük emeği geçen Öğretim Üyesi Dr. Hülya Aslan Tuncer’e, araştırma görevlilerimize ve tüm organizasyon ekibine teşekkür ediyorum.”

Küresel Düşün Yerel Hareket Et

Doç. Dr. Hasan Bedir de, iki buçuk gün süren CUELT 2019’un programında beş çağrılı konuşmacı, 75 oturum ve 6 çalıştay etkinliği olduğunu söyledi. Doç. Dr. Bedir, CUELT Konferanslarının İngiliz Dili Eğitimi ve Öğretimi alanında önde gelen konferanslardan biri olmayı ve her yıl dünyanın değişik ülkelerinden katılımcı almayı başardığını söyleyerek CUELT konferansları misyonunun İngiliz Dili Öğrenimi ve Öğretimi alanında çalışan akademisyenleri, sınıf içi uygulamaları yapan araştırmacı ve öğretmenleri bir araya getirerek teori ile pratiğin köprüsünü oluşturmak olduğuna vurgu yaptı.

İngilizcenin hem akademik hem de akademik olmayan ortamlar için gerekli bir araç haline geldiğini ve küreselleşmede mevcut İngilizce öğretim uygulamalarının gözden geçirilmesinin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Bedir, “CUELT konferanslarının 5.’si olan CUELT 2019 konferansının “İngilizceyi Yabancı Dil/İkinci Dil olarak öğrenme ve öğretmede küresel düşünüp yerel davranma konuları ve akımları” teması, son zamanlarda ortaya çıkan eğitim araştırmalarının en iddialı ve en umut verici konularından biridir. Bir sosyolog olan Roland Robertson (1995) “glocalization” “ı küresel” ve “yereldeki küresel” arasındaki etkileşim olarak tanımlamıştır. Bu tanımdan beri de bu terim “Küresel düşün, yerel hareket et” uygulamalarına dikkat çekerek dil çalışmalarında özellikle de İngilizce öğrenim ve öğretiminde uygulamaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Hasan Bedir çağrılı konuşmacılar Prof. Dr. Gölge Seferoğlu, Prof. Dr. Arif Sarıçoban, Prof. Dr. Paul Kei Matsuda, Assist. Prof. Dr. Christine Coombe and J.T. Rehill’e ve CUELT 2019’a finansal ve akademik destek sağlayan Public Affairs, Embassy of the United States of America ve Cambridge University Press’e teşekkür etti.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.