ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi..
ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Düzenlediği Kurslarla Güncel Gelişmelerin Nabzını Tutmaya Devam Ediyor.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde bir eğitim programı daha başarıyla gerçekleştirildi. "Tarımda Uygulamalı Moleküler Markır, DNA Dizileme ve Genom Düzenleme Eğitimi" ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonu ile Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı´nda hem teorik hem de uygulamalı olarak yürütüldü.
Kursa, ÇÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Yalçın Mendi, Çü Biyoteknoloji Araştırma Ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Ulubaş Serçe, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Fidan, Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Harun Bektaş ve Çukurova Üniversitesi’nden Araştırmacı Dr. Özhan Şimşek olmak üzere 6 eğitimci destek oldu.
Ayrıca, uygulamalarda 3 araştırmacı, etkinliğin organizasyonunda Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi akademik ve idari personeli görev aldı.
Farklı Üniversitelerden ve Kamu Kuruluşlarından Yoğun İlgi Gösterildi
Türkiye'nin farklı illerinden üniversiteler ve kamu kuruluşları yoğun ilgi gösterdiği kursa 10 farklı üniversiteden yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile öğretim üyeleri katıldı. Kursa üniversiteler dışında 4 kamu kuruluşundan katılım oldu.
Prof. Dr. Kaçar: “3 Günde 8 Oturum ve 2 Laboratuvar Uygulaması Gerçekleştirdik.”
Yoğun bir tempoda 3 gün süreyle gerçekleşen kursun kapanış töreninde Merkez Müdürü Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, "Tarımda Uygulamalı Moleküler Markır, DNA Dizileme ve Genom Düzenleme Eğitimi" ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Üç gün süren kursumuz 8 oturum ve 2 laboratuvar uygulaması ile gerçekleştirildi. Kursta, Bitki Islahında Kullanılan Moleküler Markırlar, DNA Dizileme Teknolojileri, Bitkilerde Genetik Haritaların Oluşturulması, Markırlar Yardımıyla Erken Seleksiyon (MAS), Bitki Patojenlerinin Moleküler ve Yeni Nesil Dizileme Yöntemleri ile Teşhisi, Genetik Mühendisliği Uygulamaları ve Genom Düzenleme-1, Genetik Mühendisliği Uygulamaları ve Genom Düzenleme-2 ve Virüs Hastalıklarına Karşı Dayanıklılıkta Gen Düzenleme CRISPR Teknolojisinin Kullanımı hakkında bilgiler verildi.
“Merkezimiz, 20 Kurs, 7 Konferans, 1 Ulusal Kongre Ve 1 Uluslararası Yaz Okuluna Ev Sahipliği Yaptı.”
“Kursumuza yoğun ilgi gösteren ve kursumuzun düzenlenip uygulanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Merkezimizde şimdiye kadar 20 kurs, 7 konferans, 1 ulusal kongre ve 1 uluslararası yaz okulu olmak üzere 29 etkinlik gerçekleştirildiğini ve yaşam boyu öğrenme görüşünü benimsediğimizi belirtmek isterim.’’
Kapanış konuşmasının ardından eğitimcilere teşekkür belgeleri ve kursiyerlere katılım belgeleri verildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.