Çocuk Hakları ve İşçiliği isimli AB projesinin kapanış konferansı gerçekleştirildi.

Çocuk Hakları ve İşçiliği isimli AB projesinin kapanış konferansı gerçekleştirildi.
 Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından uygulanan “Çocuk İşçiliğini...


 

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Adana Şanlıurfalılar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından uygulanan “Çocuk İşçiliğini Önlemek, Çocuk Haklarını Geliştirmek İçin Elele“ Projesinin kapanış konferansı Adana Ticaret Odası Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Projeyle ilgili açıklama yapan dernek başkanı ve Yeşilbağlar mahallesi muhtarı N. Ahmet Kırtay proje kapsamında hafta sonları kolaylaştırıcı koçlar ve proje koordinatörü eşliğinde evlerin tek tek ziyaret edildiğini, çalışan çocukların tespit edildiğini ve bu çocukların okullara geri dönebilmesi için anne-babaların proje ofisinde yapılan eğitimlerle bilinçlendirildiklerini söyledi.

Proje ofisinin Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük tarafından da ziyaret edildiğini belirten dernek başkanı ve Yeşilbağlar mahallesi muhtarı N. Ahmet Kırtay proje kapsamında Yeşilbağlar mahallesinde hafta sonları evlerin tek tek ziyaret edilerek anne-babalar ile görüşüldüğünü, ayrıca proje ofisinde anne-babalara yönelik olarak avukatlar ile eğitimler gerçekleştirildiğini belirtti.

Muhtar N. Ahmet Kırtay “Çalışan çocuk kavram olarak, sosyo-ekonomik konumları gereği, esnaf ve sanatkarlar yanında sanayi işkolunda tarım sektöründe marjinal çalışma alanlarında maddi kazanç elde etmek veya meslek edinmek amacıyla üretime katılan ve 18 daha küçük yaştaki kimseler olarak tanımlanmaktadır. Çocukların bedensel, zihinsel ve duygusal olarak gelişmeleri, toplumda, özgür ve onurlu bir kişiliğe sahip olabilmeleri için gerekli fırsat ve olanaklara sahip olması ve her türlü zulüm, sömürü ve gibi olumsuzluklardan korunması gerekmektedir. Çoğu zaman bu sorumlulukların gerek toplum, gerekse devlet tarafından yeterince yerine getirilememesi bilinen bir gerçektir” dedi.

Projenin kapanış konferansına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de projenin Adana’ya kazandırılması ve uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Avrupa Birliği projelerinin kendisi içinde çok önemli olduğunu söyledi.

Kapanış konferansına katılarak bilgi veren

Kapanış konferansına Avrupa Birliği Bakanlığı Siyasi İşler Daire Başkanı Ege Erkoçak, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Erhan Güngör ve pek çok STK temsilcisi katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.