"Çifte standart Meclis Başkanlarına yakışmaz"

"Çifte standart Meclis Başkanlarına yakışmaz"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Kamer Genç'e yönelik...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Kamer Genç'e yönelik uyarı yazısına ilişkin, "Çifte standart Meclis Başkanlarına yakışmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Tunceli milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında TBMM Genel Kurulu'nda geçen diyalog ve ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in Genç'e yönelik uyarı yazısına ilişkin, "Çifte standart Meclis Başkanlarına yakışmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin, konuyla ilgili sorularını cevapladı.

"Kamer beyin nesi olmuş?'' diyen Kılıçdaroğlu, "Aynı duyarlılığı Bülent Arınç için gösterdi mi Sayın Cemil Çiçek? Salim Uslu için gösterdi mi? Çifte standart Meclis Başkanlarına yakışmaz" şeklinde konuştu.

Sayıştay raporlarının Meclis'e gelmemesini eleştirdi

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada da AK Parti'nin Sayıştay'la ilgili kanun teklifine değinen Kılıçdaroğlu, mevcut yasanın gereğinin yapılmadığını, 2 yıldır Sayıştay Başkanı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelip bilgi vermediğini söyledi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e seslenen Kılıçdaroğlu, ''Madem ki parlamento çalışmalarına duyarlılık gösteriyorsun, Sayıştay Yasası'nın yürütmesi sana ait; neden Sayıştay Başkanı komisyona gelip bilgi vermiyor? Hangi gerekçeyle sen bunu istemiyorsun? Sayıştay Başkanı'nın muhatap olacağı sorulardan mı çekiniyorsun?'' dedi.

Bütçe görüşmelerinde 100'ün üzerinde Sayıştay raporunun gelmesinin beklendiğini ancak gelmeyince TBMM Başkanı Çiçek'e başvurduklarını anlatan Kılıçdaroğlu, ''Yanıt? 'Hele Anayasa Mahkemesi kararı çıksın, sonra.' Karar çıktı, bir daha başvuruldu. Yanıt? 'Hele şu gerekçeli karar açıklansın, sonra.' Nisan ayında gerekçeli karar açıklandı. Sayın Cemil Çiçek, sağa sola bakma, kararlar açıklandı. O raporlar bu Meclis'e gelecek. Benim bildiğim kadarıyla TBMM Başkanlarının iktidarların yolsuzluklarını kapatma, gizleme görevleri yoktur. Orası anayasal kuruluş ise o raporlar buraya gelecek. Sen getireceksin o raporları. Ya getireceksin ya koltuğundan ayrılacaksın'' diye konuştu.

Siz o silahlara teslim olan başbakansınız

Hükümetin sürece ilişkin konuşmadığını ancak Kandil'in medyanın önüne geçerek pazarlıkların sonunda, "silahlarımızla gideceğiz", "Öcalan dahil herkes özgürleşecek" şeklinde açıklamalar yaptığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi Recep Tayyip Erdoğan'a soruyorum; sen konuşmadın, senin adına konuştular. Bu söylenenler doğru mu değil mi? Silahların gölgesinde parlamentoya yasa teklifi getiriyorsanız, siz o silahlara teslim olan başbakansınız.

Bilinen bir gerçek var. AKP-PKK işbirliği var. Herkes bunu biliyor artık. Şimdi anayasada yapacaklar. Eğer bir başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa bağımsız iradesini kullanamaz artık. Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın tutsağıdır. Herkes bunu çok iyi bilsin."
Kılıçdaroğlu, "AKP'nin maskesini gördünüz. Maskeyi indiren Kandil oldu. Orada söylediler, süreci açıkladılar. Artık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ve onun başındaki kişinin birileri tarafından kullanıldığını, silaha teslim olduğunu herkesin bilmesini isterim" diye konuştu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Konuşmasında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün İstanbul'da Taksim'de kutlanması tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, Hükümetin bu konudaki tavrını eleştirdi.
Taksim Meydanı'na izin verilmemesine tepki gösteren ve yasakçı anlayışla sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse, bir kişinin burnu kanarsa onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.