CHP’li Türkmen: “Biz esnafın sorunlarını sıfırlayacağız”

CHP’li Türkmen: “Biz esnafın sorunlarını sıfırlayacağız”
 CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde esnafların sorunlarını dinledi...CHP’li Türkmen: “Biz esnafın sorunlarını...


 

CHP Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen, Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde esnafların sorunlarını dinledi...

CHP’li Türkmen: “Biz esnafın sorunlarını sıfırlayacağız”

CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, Karşıyaka Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarla bir araya geldi. Partisinin esnaflarla ilgili projelerini anlatan Türkmen, emekli, dargelirli ve esnafı maddi manevi rahatlatacak olan CHP seçim beyannamesinin ayrıntılarını aktardı. Türkmen, “CHP iktidarında birilerinin yaptığı gibi Eurolar değil, esnafın sorunları sıfırlanacak” dedi.

Sanayi Sitesi’nde esnafların yoğun ilgisiyle karşılaşan CHP Milletvekili Adayı Av. Alif Doğan Türkmen, öncelikle sorunları dinledi. Son 10 yıldır satışların düştüğünü, borçlarını bile ödeyemediklerini ifade eden esnafa, “AKP’nin yanlış politikaları nedeniyle, bugün sizler de kan ağlıyorsunuz. Bu durumu gayet iyi biliyoruz. Bu nedenle CHP, esnafın sıkıntılarını giderecek projeleri 7 Haziran sonrası hayata geçirecek. Esnaf, adil olmayan piyasa koşullarından korunacak ve esnaf kardeşimizin sosyal güvencesi bizim iktidarımızda tam olacak. Esnaf ve kobileri öncelikle borç yükünden kurtarmak için faizsiz kredi sistemini devreye sokacağız” ifadesini kullandı.

“ESNAF BAKANLIĞI KURULACAK”

Emekli olmuş ancak çalışmaya devam eden esnaflarla da konuşan Av. Türkmen, bu vatandaşların emekli maaşıyla geçinemediği için çalıştığını ancak çalıştıkları için Sosyal Güvenlik Destek Primi kesintisi uygulandığını hatırlatarak, bu kesintiyi kaldıracakları sözünü verdi.

CHP Adana Milletvekili Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, işlerinin azaldığını tekrarlayan esnafa şunları söyledi: “Biz iktidara geldiğimizde, esnafın sorunlarının siyasette geniş yer bulmasını sağlamak için Esnaf Bakanlığı kuracağız. Ruhsatlandırma işlemleri ise esnaf odaları tarafından yapılacak. Biz birileri gibi Euroları sıfırlamayacağız, CHP iktidarında esnafın sorunları sıfırlanacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.