CHP'li İsa Gök yemin etmeyecek...

CHP'li İsa Gök yemin etmeyecek...
Yemin etmeyen CHP'li İsa Gök'ten şok bir açıklama geldi.Daha önce partisi CHP'nin yemin etme kararı almasını acele bir karar olarak değerlendirip eleştiren...



Yemin etmeyen CHP'li İsa Gök'ten şok bir açıklama geldi.

Daha önce partisi CHP'nin yemin etme kararı almasını acele bir karar olarak değerlendirip eleştiren Gök, ancak bu parti kararına uymak zorunda olduğunu belirtmişti.   Ancak Gök, son yaptığı açıklamada 'yemin etmeme eylemini' sürdüreceğini ifade etti.


Gök: Yemin kararı telaş içinde alındı

Parti kararına uymayarak önceki gün yemin etmeyen
CHP'li İsa Gök, dün de ant içmedi. Bilinçli olarak yemin etmediğini söyleyen Gök, dün TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yemin kararının telaş içinde alındığı eleştirisini getirerek, "Elde somut ne vardı ki alelacele yemin kararı alındı? İki hafta öncesine göre bize bu tutumu aldıran gerekçelerden hangisi ortadan kalktı? Maalesef değişen hiçbir şey olmadığını görüyor ve telaş içinde alınan yemin etme kararını kesinlikle doğru bulmuyorum." dedi. Yeminleri engellenen milletvekili
arkadaşlarına yemin yolu açılmadıkça, CHP milletvekilleri olarak yemin etmeyeceklerini söylediklerini hatırlatan Gök, Kılıçdaroğlu'nun 'istediğimiz oldu' mesajının aksine henüz bu ortamın oluşmadığını da kaydetti. Gök, "Söz konusu mutabakat metninde, 'tutuklu milletvekilleri' ifadesine bile yer verilmemiştir." diye konuştu. İsa Gök, partisinin aldığı 'yemin etme' kararı karşısında direnmeyeceği mesajını da verdi. "Somut bir sonuç elde edene kadar haklı tutumumuzu devam ettirmeyen partimin bir milletvekili olarak bu erken alınan karara uymak zorunda olduğumu biliyorum." diye konuştu. CHP'li vekilin, bugün yemin etmesi bekleniyor. CHP'de çeşitli gerekçelerle yemin edemeyen 4 milletvekili dün yemin ederken, diğer 3 vekilin de bugün ant içeceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.