CHP'li Bulut: Salgın süreci şeffaf yönetilmiyor..
CHP'li Bulut: Salgın süreci şeffaf yönetilmiyor..
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, koronavirüs salgını sürecini iktidarın şeffaf bir şekilde yürütmediğine yönelik halkta bir güven problemi oluştuğunu söyledi. Sağlık Bakanı’nı şeffaf olmaya ve tüm bilgileri topluma doğru aktarmaya çağıran Bulut, salgınla mücadelede Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacıları Birliği gibi köklü örgütlere de yer verilmesi gerektiğini bildirdi.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ülkemizde Koronavirüs vaka sayısının diğer ülkelere göre hızla yükseldiğini belirtti. Covid19 pandemisine karşı ülkelerin farklı yöntemler uyguladığını kaydeden Bulut, bu uygulamalar arasında Güney Kore’nin aldığı önlemlerin öne çıktığını söyledi.
Güney Kore Modeli
Güney Kore’nin İlk günden bu yana süreci şeffaf yürüttüğünü, test yapma oranını en yukarıda tuttuğunu, tüm verileri doğru bir şekilde halkla paylaştığını belirten Bulut, Güney Kore’de her gün yaklaşık 20.000 kişinin koronavirüs testinden geçirildiğini bildirdi. Ülkede bir kamu ve özel laboratuvar ağı oluşturulduğunu söyleyen Bulut, bu yöntemlerin koronavirüsün ilk görüldüğü ülke Çin’le sınır komşusu olan Güney Kore’deki ölüm oranlarını en aza indirdiğini kaydetti.
TTB ve TEB Sürece Dahil Edilmeli
Türkiye’nin de yapması gerekenin, belirli bir salgın planı çerçevesinde, bu virüse karşı toplumsal bir mücadele vermek olduğunu belirten Bulut, toplumun tüm kesimlerinin bu mücadelenin içerisine dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.
Halkta Güven Problemi Oluştu
Türk Tabipler Birliği, Türk Eczacıları Birliği gibi bilgi birikimi yüksek, köklü örgütlerin sürecin dışında bırakılmasını eleştiren Bulut, “Türkiye’de koronavirüs salgınının en başında uygulanan yöntemler şeffaftı, olumluydu. Ancak bugünlerde maalesef bu şeffaflığı göremiyoruz. Halk artık açıklanan rakamlara inanmıyor, verilen bilgilerin eksik olduğu kanaatinde iti. İktidar ile halk arasında bir güven problemi oluşmuş durumda. Bu nedene Sağlık Bakanı, bugün itibariyle tüm bilgileri şüpheye mahal vermeyecek şekilde topluma aktarması, toplumun tüm kesimlerini, kimseyi ayırmadan bu mücadelenin içine alması, vaka sayısının şehir şehir açıklaması gerekiyor ” dedi.
- Pandemiden sonra bir AB kalır mı?
- Koronavirüs salgını, risk toplumu ve sosyo-psikolojik sonuçları
- Prof. Dr. Süleymanlı: Koronavirus toplumsal alışkanlıkları değiştirebilir..
- Endişe düzeyi çalışmaya engel olmamalı
- Ellerim Yıkadıkça Kuruyor ve Çatlıyor Ne Yapmalıyım?
- Türkiye'de 73 merkez 'Kovid-19 Tanı Laboratuvarı' olarak yetkilendirildi
- A'dan Z'ye Kovid-19 rehberi
- Virüsün kaynağı yaşlılar değil!
- Psikolojik sağlamlılığımızı koruyalım
- A’dan Z’ye Koronavirüs
- Sıcak kıta Afrika'da Kovid-19 46 ülkeye yayıldı
- İçişleri Bakanlığı: 18 ildeki 39 yerleşim yerinde karantina uygulanıyor
- Koronavirüs salgınında son 24 saat
- Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son 24 saatte yaşananlar
- Dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısı 786 bini geçti
- Sağlık Bakanlığı: Kovid-19 nedeniyle 37 kişi daha hayatını kaybetti
- Kovid-19: Uluslararası düzeni gelecekte ne bekliyor?
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.