CHP'den adaylığı 'cep'te olanlar?

CHP'den adaylığı 'cep'te olanlar?
Seçim sürecinin başlaması ile CHP, genel başkan değişiminden bu yana parti içindeki tüm grupların beklediği en kritik dönemece girdi.Kılıçdaroğlu'nun...



Seçim sürecinin başlaması ile CHP, genel başkan değişiminden bu yana parti içindeki tüm grupların beklediği en kritik dönemece girdi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı netleşen isimleri bizzat arayarak görüştüğü CHP'de, ATO eski Başkanı Aygün, YARSAV eski Başkanı Tarhan, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner adaylığı kesinleşti. Milletvekili adaylık süreci, Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) bu akşamki toplantısı ile resmen start alacak. MYK, ön seçim yapılacak illeri belirleyecek.

KILIÇDAROĞLU GRUBU "BİÇECEK"

Adaylık süreci tüzük kapsamında işlerken, liste kulisleri de hızlandı. Kılıçdaroğlu'nun mevcut 101 milletvekilinden en fazla 30 isme yer vermesi bekleniyor. Bu durumda grubun üçte ikisinden fazlası yeniden milletvekili olamayacak. Kılıçdaroğlu, adaylığı netleşen isimleri bizzat arayarak görüşüyor. Bu isimler arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) eski Başkanı Sinan Aygün, YARSAV eski Başkanı Emine Tarhan, Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in olduğu belirtiliyor.

Adaylığı net isimlerin başında eski Genel Başkan Deniz Baykal geliyor. Baykal'ın Antalya'dan adaylığı kesin. Ancak Antalya'da milletvekili adaylarını belirleme yöntemi ile ilgili Baykal ve Kılıçdaroğlu arasında görüş ayrılığı yaşanıyor. Baykal, ön seçim isterken, Kılıçdaroğlu, merkez yoklamasından yana. Baykal ayrıca, kendisine yakın bazı isimlerin de seçimle listeye girmesini istiyor. Kılıçdaroğlu'nun son kararı ve Baykal'ın buna yönelik tepkisi merak konusu. Kılıçdaroğlu, Antalya'daki tüm isimleri Baykal'ın belirleyeceğini ifade etmişti. Kulislerde Baykal'ın Kılıçdaroğlu'nu arayıp isim bildirmeyeceği ancak kendisine sorulması durumunda görüşlerini ileteceği ifade ediliyor.

SAV'A SOĞUK AMA...

Kulislerde merak edilen diğer konu da eski Genel Sekreter Önder Sav'ın adaylığı. Kılıçdaroğlu'nun Sav'ın adaylığına "soğuk" baktığı ancak örgütte seçim öncesi karışıklık yaşanmaması için Sav'ı Ankara'dan yeniden aday gösterebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun Sav ekibini ise çizeceği iddia ediliyor.

Bu arada yarın yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında MYK kararları onayına sunulacak. PM'nin gündeminde daha önce ihraç edilen isimlerin af dosyaları da bulunuyor. Aralarında Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan'ın bulunduğu isimlerin oylaması da PM'nin uzun mesaili toplantısında ele alınacak.

HABER: Ezelhan ÜSTÜNKAYA / ANKARA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.