Çevik Bir gözaltına alındı?

Çevik Bir gözaltına alındı?
28 Şubat'ta Batı Çalışma Grubunun fikir babası olarak bilinen Çevik Bir 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren'in yaverliğini yapıyordu.28 Şubat...


28 Şubat'ta Batı Çalışma Grubunun fikir babası olarak bilinen Çevik Bir 12 Eylül 1980 darbesinin mimarı Kenan Evren'in yaverliğini yapıyordu.


28 Şubat döneminin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı....


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul'da ikamet eden ve haklarında gözaltı kararı olan 11 kişiden, aralarında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 9'u gözaltına alındı.
Çevik Bir, emekli tuğgeneraller İdris Koralp ve Ünal Akbulut'un da aralarında bulunduğu bu kişiler, aramaların sürdüğü ikametleri ve bürolarında tutuluyor.
Gözaltına alınanların, aramalar tamamlandıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilecekleri, ardından da uçakla Ankara'ya gönderilecekleri belirtildi.
Bu arada, haklarında gözaltı kararı bulunan ve emekli albay oldukları bildirilen 2 kişiye evlerinde olmadıkları için ulaşılamadığı öğrenildi.
Öte yandan, bu soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut'un, ''Balyoz Planı'' soruşturması kapsamında 7 Nisan 2010 tarihinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildiği ve savcılıkta ifade verdikten sonra serbest kaldığı belirtildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 28 Şubat Soruşturması kapsamında 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğu açıklanmıştı. Emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan hakkında gözaltın kararı olduğu bildirilmişti.
Emekli Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Mete Yüksel hakkında ise herhangi bir arama ve gözaltı kararının bulunmadığı açıklandı.
Basın mensuplarıyla tanışma toplantısında konuşan HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili soruyu cevapladı. Hamsici, 31 kişi hakkında arama ve gözaltı kararı bulunduğunu belirterek, şu an emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan ile İdris Koralp'ın gözaltında olduğunu açıkladı.


ÇEVİK BİR'İN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR
Ankara merkezli yürütülen 28 Şubat sürecine ilişkin soruşturma kapsamında Emekli Orgeneral Çevik Bir?in evinde arama yapılıyor.
3 ilde 31 ayrı adreste başlatılan aramalar kapsamında, Orgeneral İzzettin Aksular Caddesi üzerinde, Harp Akademileri Lojmanları içerisinde bulunan Emekli Orgeneral Çevik Bir?in evinde de arama yapılıyor. Sabahın erken saatlerinde polis, Cumhuriyet Savcısı ile birlikte söz konusu adrese geldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.