'Çete yaz, Kemal'e yolla üye kartın cebine gelsin'.

'Çete yaz, Kemal'e yolla üye kartın cebine gelsin'.
 Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçimleri öncesi memleketi Rize'de hemşerilerine seslendi. Başbakan Erdoğan'ın Rize mitingine pankartlar damgasını...


 

Başbakan Erdoğan 12 Haziran seçimleri öncesi memleketi Rize'de hemşerilerine seslendi.

 

Başbakan Erdoğan'ın Rize mitingine pankartlar damgasını vurdu. Hemşerilerinin hazırladığı pankartlara hayran kalan Erdoğan, Karadeniz şivesiyle "Benim hemşerularimun heryerinden zeka fişkiriyu da" yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları:

ALLAH'IN AYETİNE BÖYLE DENİR Mİ?


CHP'ye benim Rize'mden oy çıkmaması lazım, ölüm nasihattır değil mi? CHP'li vekil Allah'ın ayetine nasıl tiskindirici der. Sen o ayeti İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Toptaş'ın bir sözü mü zannettin. Sen profesör olabilirsin, bilim kadını olabilirsin ama irfan sahibi olamamışsın.

TEHDİT ETTİLER, TUZAK KURDULAR


Benim Rizeli kardeşim, biz sizden Allah razı olsun deyin bu bize yeter. 8,5 yıl boyunca nice tehditler aldık. Bize nice tuzaklar kurdular ama buna düşmedik. Kastamonu'da Recep kardeşimiz şehit oldu. Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Bunların bombaları molotof kokteylerine boyun eğmeyeceğiz. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Eşkiyaya çapulcuya asla meydanı bırakmadık. Sözün bittiği yerde şiddet ve vahşet başlar. İşte bunların sözü bitti bir düşünceleri kalmadı.


ÇETE YAZ KEMAL'E YOLLA


Seçimden sonuç alamayacaklarını anlayanlar
seçim bürolarımıza saldırıyor. Şuanda dört bir koldan AK Parti'ye karşı saldırıya geçmiş durumdalar, Türkiye'yi eski günlerine getirmeye çalışıyorlar. İttifak halinde AK Parti'yi hedef tahtasına koydular, CHP, MHP, Ergenekon, yandaş, candaş medyaları aynı izaya geçtiler ve gözü kararmış şekilde AK Parti'ye saldırıyorlar ama biz durmak yok yola devam edeceğiz. Durmadan saldırıyorlar 'Çete yaz, Kemal'e yolla üye kartın cebine gelsin'. 87 yaşındaki zatı biliyorsunuz o şimdi CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. MHP ile BDP ittifak içindeler.

MHP'DEN PKK'YA TEŞEKKÜR


MHP, BDP'yi savunuyor. MHP'de dün enteresan adeta teşekkür etti, kaset olaylarında MHP'ye arka çıktıkları için adeta teşekkür etti onlara, MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki; Demekki kendilerine özgü fikir ahlakları, namusları var. Taktir duygusuyla söylemiyorum ama kendi içlerinde ahlakları var' bu nasıl bir anlayış, nasıl bir gidişat.


KILIÇDAROĞLU'NUN MASKESİ DÜŞTÜ


Buradan öyle bir haykıralım ki Kandil duysun, Silivri duysun' YGS'de yaşanan olaylardan dolayı yüklenmeye başladılar bize, yargı takipsizlik kararı verdi onada hemen karşı çıktılar. Şifre diye başladılar ve deşifre oldular. En son devlet bakanımız Hayati Yazıcı bey üzerinden aynı şekilde gençlerin zihnini bulandırmak için tezgah kurdular. Gerekli basın toplantılarını Hayati bey yaptı, daha önceki tezgahlar gibi bunuda bozduk. Lüleburgaz'dan seslendim kendisine, onurun varsa çık açıkla' diye. Açıklayamadı bunu, daha sonra gazetelere düştü, mailmiş, mail senin adınada gönderilebilir ama sen bu tür yapılmış olan iftiraya, ahlaksızlığa sığınırsan buda senin seviyeni gösterir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun maskesi bir kez daha düştü. Nasıl bir yalancı, müfreti olduğu, temiz insanlara çamur atan biri olduğunu bir kez daha bizler ispat ettik.


BAHÇELİ'Yİ DE YANINA AL


Eğer Türkiye'de yürüyen bir yalan ararsanız Kemal Kılıçdaroğlu, akşam değil sabah değil o kadarda sürmüyor bunun yalanı 35 dakka sürüyor geçenlerde bir TV kanalında YÖK'ü kaldıracağım diyor 35 dakika sonra bedelliden elde ettiğim geliri YÖK'e aktaracağım diyor madem kaldırdın YÖK'ü neyin parasını aktaracaksın oraya işte Kemal Kılıçdaroğlu bu çok garip birisi yeter ki böyle muhalefet olsun. Şimdi de bir sürprizden bahsediyor, hani sen elimde önemli bilgiler var diyordun neden o belgeleri, sürprizi açıklamıyorsun? Yoksa bir kez daha rezil olmaktan mı korkuyorsun? 8,5 yıldır aynı şeyi söylüyor, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı adayı oldu, elimde Topbaş ile belgeler var dedi açıkla dedik, bir dosya bile açıklayamadı. Dedim ki ; Klasör ihtiyacın varsa göndereyim sana' şimdi de benimle ilgili dosyalar hazırlıyormuş, Bahçeli'yi de yanına al, candaş, yandaş medyanı da yanına al varsa dosyam açıkla.


KAÇ TANESİNİN SOYİSMİ AYNI?


Bunların yaptığı deremende ayran öğütmek, Kemal Kılıçdaroğlu öğütüyor, her seferinde karavana bunlar bu hale geldiler. 1 Milyon 700 bin gencin vebaline girdiler ama bunlar vebal bilmez. Benim milletim bilir ve onu 12 Haziran'da ödetecektir, 2 gündür Kemal Kılıçdaroğlu'nun dönemine ait bir belge gösteriyorum şuanda yine yanımda diyorum ki; SSK genel müdürlüğü döneminde ÖSYM sınav yapamayacak yeterli başvuru yok, acelemiz var diyerek birilerini işe almışsın. Bu işe aldıklarınız kim? Bunları açıkla, isimleri soyisimleri neler, bunlardan kaçtanesinin soyismi sizin ve eşinizin soyismiyle aynı bunları ben söyleyince gel TV'de tartışalım diyor.


NEDİR BU TELEVİZYON AŞKI?


Kılıçdaroğlu'ndan önceki genel başkanda TV'den başka birşey söylemedi, malesef o çok sevdiği kameralar Baykal'ın sonunu getirdi. Nedir bu televizyon aşkı, kamera aşkı, madem televizyonu çok seviyorsun 'Yalan Rüzgarı' diye bir dizi vardı sende orada çık başrolü oyna. Madem bu kadar meraklısın, 1 kelime 1 işlem programına çık orada kendini ispat et, sen daha çıraklık eğitimini almadın, bu işlere yeni başladın sen önce milli şefinin dizinin dibine otur oradaki eğitimini bitir. Burada bir soru daha var bu sorulara cevap alana kadar yüzüne vurmaya devam edeceğiz. Az önceki dosyanın herşeyi ortaya 11 Ekim 1998 gazetelerde yer alan haberin bir kısmı; SSK genel müdürü Kemal Kılıçdaroğlu 'İsteğim şifai olarak Sosyal güvenlik bakanıyla iletildi, TİSK genel sekreteri Atasay şunu söylüyor 'Kılıçdaroğlu bizden bazılarının yönetimden alınmasını istedi ama biz karşı çıktık çünkü dosyalarına bakıyoruz pırıl pırıl insanlar' Kılıçdaroğlu genel müdürlüğünüz sırasında bu insanları hangi gerekçeyle görevden aldınız? Buna benzer şekilde kaç personelin görevine son verdiniz? Halep oradaysa, Arşın
Rize'de işte CHP budur.

CHP DARBECİLERE ÇANAK TUTTU


2007 Seçimlerinde Bulancak'ta CHP heyeti ziyaret yapıyor bir köyde Şükrüye nineyi görüyorlar, Şükrüye nine evinin önünde kabak soruyor soruyorlar; Nine bu kabaktan çorbamı yapacaksın? Oğlum kabaktan çorbayı eskiden Halk Partisi zamanında yapardık şimdi biz bunları hayvanlara veriyoruz' işte Halk Partisi bu. 61 Yıl önce bugün Adnan Menderes yeter söz milletindir diyerek iktidara geldi, 10 yıl sonra Menderes'in hükümetini devirenlere darbecilere çanak tuttu. 12 Haziran onun için çok önemli CHP'ye Rize'de evelallah prim vermeyeceğiz.

BİZ FERHATIZ SİZ ŞİRİN


81 vilayetimizi eserlerimizle konuşturuyoruz,
Rize'de 40 yıldan beri konuşulan Ovit tünelini konuştu bizden öncekiler, biz geldik 4,5-5 senede sahil şeridini tamamladık şimdi, Sarp'a kadar tamam değilmi? 12 tane tünel yaptık biz Ferhat'ız, siz Şirin dağları deldik Şirinimize ulaştık. Ovit tüneli için şimdi adımı atıyoruz, Ovit Tüneli'nde toplam uzunluk 14 bin 700 metre yani yaklaşık 15 kilometre şimdi Ovit Tüneli'ni deleceğiz iki gidiş, iki geliş olacak ve bu bize nasip olacak inşallah. Bu ay içinde proje bitiyor, yıl sonuna doğru da ihaleyi yapıyoruz böylece Rize için çok önemli olan bu projeyi fiilen başlatmış oluyoruz. Bu sözümüz böyleydi, böylece Erzurum'a gidişimiz artık kar kış demeden açık olacak.

ÇAY FİYATLARINI AÇIKLAYACAĞIZ


Tarım bakanımda önümüzdeki günler içerisinde yeni yeşilçay, yaşçay fiyatlarını ülkemizde ki gelişmelere uygun olarak gelip burada açıklamasını yapacaktır. Artık genel müdürümüzü atadık, eski çevre bakanımız burada yıllarca özel sektörde yine çay işinde genel müdürlük yapmış hemşehrimiz İmdat bey şuanda çayın başında inşallah verimliliği daha iyi konuma getireceğiz ve kaliteyi arttırdıkça yurtdışından ciddi talepler almaya başladık. Kalite arttıkça inşallah bu yöndede başarılı olacağız.
Rize organize sanayi bölgesi için hertürlü desteği verdik, kamulaştırma noktasında yargıya takıldı şimdi çıkacak sonucu bekliyoruz.

AHMET'İN MEHMET'İN DE OLACAK


Tabi ki
Rize'de eğitimde büyük adımlar attık ve bununla birlikte eğitimde attığımız adımlardan şuana kadar yaptığımız derslik sayısı 1410 sadece Rize'de, ne kadar buraya bilgisayar gönderdik? 6 bin 74, bizden önce bilişim teknolojisi sınıfı yoktu biz bunuda yeterli bulmuyoruz. Şimdi ne yapıyoruz artık akıllı tahtaya geçiyoruz ve öğrencilerimize elektronik kitap ücretsiz olarak dağıtılacaktır. Bunun içine tüm müfredat sığdırılıyor, gerekirse yavrularımız okula giderken yanında kitap götürmeyecek ve bu hertürlü işlemi görecek. 4 yıl içinde bunuda gerçekleştirmiş olacağız, Amerika'da George, Almanya'da Hanz, Helga bu imkanlara sahip olacakta, benim Rize'mde Ahmet'im, Mehmet'im neden olmasın? Onlarında olacak, işte biz bunun için varız biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik.

SANDIKLARI PATLATIN


Rize üniversitesini hep söz veriyorlardı ama geldik biz yaptık, şuanda
Rize üniversitemizin 6 tane fakültesi var artık bütün işlerimizi burada görebiliyoruz. Artık Trabzon'a herşey için gitmemize gerek yok inşallah seçimlerden sonra teşekkür ziyaretine geldiğimde devlet hastanemizinde açılışını yapacağız. Kaldı 29 günümüz hiç durmadan çalışıp dolaşacağız, bu bizim bir milli davamız ve sandıkları AK Parti'yle patlatacağız. İnanıyorsak bunu başarırız.

SSK'YI SEN BATIRDIN KILIÇDAROĞLU


Rize'ye sağlık hizmetleri için 2 yüz 40 trilyon yatırım yaptık, 98'de başlanan eğitim araştırma hastanesi ve diğer çalışmaları bitirip hizmete açtık. Uzman hekim sayısı 89'du şimdi 350, ebe hemşire sayısı 739'a yükseldi, bugün 3 adet bilgisayarlı tomografi var
Rize'de. 8 yıl SSK'da kaldın Kılıçdaroğlu batırdın SSK'yı baktın bu iş olmuyor çekildin gittin, 99'da merhum Ecevit'e gittin, Ecevit başarısız biri olduğu için 'veto' etti. Rize'de 3 tane ambulans vardı şimdi 34 tane ambulansla hizmet veriyoruz. Adalet hizmetleri iyi verilsin diye Rize adalet sarayını bitirdik, TOKİ olarak Rize'de 1457 konut inşaatına başladık bunların büyük kısmını sahiplerine teslim ettik.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.