Bürokraside atama rüzgarı güçlü esiyor?

Bürokraside atama rüzgarı güçlü esiyor?
Dünkü Resmi Gazete'de bir dizi önemli atama kararı yayınladı.Bu kapsamda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Milli Eğitim, Orman...



Dünkü Resmi Gazete'de bir dizi önemli atama kararı yayınladı.

Bu kapsamda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Maliye, Milli Eğitim, Orman ve Su İşleri Bakanlıklarında önemli görev değişimleri oldu.

Aslan Sanayi Müsteşarı


Bunların en dikkat çekici olanları ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaydı. Daha önce adı açıklanan ve Bakan Yardımcıbı olan Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun atanması karara bağlanırken, bakanlık müsteşarlığını da Prof. Dr. Ersan Aslan getirildi. Kararnameye göre Kavranoğlu'nun ek gösterge sayısı '+8000', Aslan'ınki ise '+7600'.

Zararsız MEB'e geçti


Bir dikkat çeken atama da Milli Eğitim Bakanlığı'nda. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, Ömer Dinçer'in Milli Eğitim Bakanı olması sonrası bu bakanlığın müsteşarlığına atandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda ise Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar Bakanlık Müşavirliğine çekilirken, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Güneş DMİ Genel Müdürü yapıldı. DSİ Genel Müdürlüğüne ise Genel Müdür Yardımcısı Akif Özkaldı atandı.

Kulalı EÜAŞ yönetimine


Yine atamalar kapsamında, Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğine Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Kulalı, Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişliklerine Dr. Hüseyin Işık ile Mahmut Sayın getirildi.

İSTANBUL (Bugün)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.