'Bu coğrafyada güç Türkiye'de olacak'

'Bu coğrafyada güç Türkiye'de olacak'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısı ile Mısır'ın başkenti Kahire'de Türk...



Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıldönümü dolayısı ile Mısır'ın başkenti Kahire'de Türk Büyükelçiliği tarafından düzenlenen anma törenine katıldı.

Türk Şehitliği'nde düzenlenen anma programı Atalay'ın şehitler anıtına çelenk koyması ile başladı. Şehitlik özel defterine duygularını yazan Atalay, burada yaptığı konuşmada, "Gittiğimi her yerde şehitlikleri görüyoruz, ziyaret ediyoruz. Aynı zamanda Afganistan'da şehit olan askerlerimiz de bugün yurda getiriliyor. Bu vesile ile onları da rahmetle yad ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de bölgede güçlü olacağını kaydeden Atalay, Türkiye ile Mısır'ın bölgenin iki büyük ülkesi olduğunu ve karşılıklı ilişkilerin bölgeye istikrar ve güven getireceğini kaydetti.

Atalay anma töreninin ardından Mısır'daki temaslarına ilişkin bilgi verdi. Mısır ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüşmelerde bulunduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iki ülke arasında Ro-Ro seferlerinin başlaması için ön görülen anlaşmanın imza aşamasına geldiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mısır temasları kapsamında Hürriyet ve Adalet Partisi, Vefd Partisi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın liderleri ile görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Mısır programının son ayağında Yeni Kahire'de bulunan Uluslararası Selahattin Türk Okulu'nu ziyaret etti.

Uluslararası Selahattin Türk Okulu Genel Müdürü Orhan Keskin'den bilgi alan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sınıfları ziyaret ederek öğrenciler ile sohbet etti.

Türk okulundaki ana sınıf öğrencileri Atalay'ı Türkçe "hoş geldiniz" diyerek karşıladılar.

Uluslararası Selahattin Türk Okulu'nda okul şeref defterine yazan Atalay, şehitler gününde kaliteli ve yüksek standartlı bir okulu ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.