BM'nin son Suriye kararı

BM'nin son Suriye kararı
BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki gözlemci sayısının 30'dan 300'e çıkarılmasını öngören karar tasarısını oy birliğiyle onayladı.Başbakan Recep Tayyip...



BM Güvenlik Konseyi, Suriye'deki gözlemci sayısının 30'dan 300'e çıkarılmasını öngören karar tasarısını oy birliğiyle onayladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'ye gönderilmesi planlanan gözlemci sayısının 300'den fazla olması gerektiğini belirtmişti.

Rus ve Avrupalı diplomatların birlikte hazırladığı tasarı, ilave gözlemcilerin ne zaman gönderileceği konusundaki karar yetkisini BM Genel Sekreteri Ban-Ki Mun'a veriyor. Ban, Suriye'deki gelişmelere göre bu konudaki kararını verecek.

Karar tasarısında gözlemci misyonunun görevinin, ?Tüm taraflarca ateşkese uyulduğunu gözlemek, altı maddelik Annan planının tam olarak uygulanmasını izlemek ve desteklemek? olduğu belirtildi.

Tasarıda, Güvenlik Konseyi'nin bir hafta önce aldığı ve Suriye'ye 30 kişilik öncü gözlemci heyeti gönderilmesinin istendiği 2042 sayılı karardaki gibi, hem Suriye yönetimine hem de muhalif güçlere derhal şiddeti bırakmaları ve Annan planının altı maddesini uygulamaları çağrısında bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.