'Bizi görünce yüzleri güldü'

'Bizi görünce yüzleri güldü'
Van'da arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye eri Engin Turan, 2 kişinin kurtarılması çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "İkisi de şoka...



Van'da arama kurtarma çalışmalarına katılan itfaiye eri Engin Turan, 2 kişinin kurtarılması çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "İkisi de şoka girmişti. Ağlıyorlardı. Ulaşıp ellerini tutunca ağlamayı kestiler. Kurtarılınca bizi ziyaret edecekleri sözünü verdiler." dedi.

Van'da gerçekleşen depremin ardından bölgeye giden Malatya Malatya Belediyesi Arama Kurtarma timi kente döndü. 6 binanın enkazında görev alan 9 kişilik ekip pazar gününden bu yana yaptıkları arama kurtarma çalışması sonucu 2 kişiyi yaralı olarak kurtarırken, 7 ceset çıkardı.

Kente dönen ekipte yer alan görevliler arama kurtarma çalışmalarıyla umutsuzluğun sevince dönüştüğü anları anlattı. İki kişinin kurtarılması çalışmalarında yer alan Ergin Turan, "Hafta sonundan bu yana 6 en kazda arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Bir enkazdan ses duyunca çalışmalara başladık. 7-8 saatlik çalışma sonucu iki kişiye ulaştık. İkisi de şoka girmişti. Ağlıyorlardı. Ulaşıp ellerini tutunca yüzleri güldü. Kurtarılacaklarına inandılar. Uyumamaları için kendileriyle devamlı konuştuk. Çıktıklarında ilk uğrayacakları yerin Malatya Belediyesi olacağını, ziyaret edeceklerini söylediler. Enkazdan çıkardığımız kişiler öğretmendi." dedi.

Timde görevli Harun Üzmez ise 6 enkazda çalıştıklarını, 2 kişiyi canlı, 7 kişiyi de cansız şekilde enkaz altında çıkardıklarını söyledi. Enkaz altında canlı kalma ihtimalinin azalmasından dolayı oluşturulan kriz masası tarafından geri dönüş emirlerinin verilmesi dolayısıyla Malatya'ya döndüklerini kaydeden Üzmez, "O kadar organizeli bir çalışma yapıldı ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı gurur duydum. Hakikaten her şeyi düşünmüş, programlamış ve o program çerçevesinde bütün işler yürüyordu. Hiç birşey aksamıyordu." diye konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır de arama kurtarma timini kabulünde yaptığı açıklamada, deprem bölgesine ulaşan ilk kurtarma ekiplerden birisinin Malatya ekibi olduğunu ifade etti.

Çakır, şöyle devam etti: "Bu tür felaketler tarih boyunca her zaman var olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Bunun önüne geçmek imkânsız ama önlem alarak, kayıpları en aza indirmek mümkündür. Böyle afet durumunda organizeli bir şekilde olaya müdahale etmek ve oradaki insanlara yetişmek de büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.