Beşşar Esed'in Türkiye iddiası

Beşşar Esed'in Türkiye iddiası
Beşşar Esed, Türk halkının Suriye'ye olumlu bakışı ile Türk yetkililerin izlediği siyasetin birbirine zıt olduğunu öne sürdü.Suriye Devlet Başkanı...



Beşşar Esed, Türk halkının Suriye'ye olumlu bakışı ile Türk yetkililerin izlediği siyasetin birbirine zıt olduğunu öne sürdü.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkesine yönelik askeri bir müdahale beklemediğini söyledi. İran devlet televizyonuna konuşan Esed, "Libya tipi müdahale Suriye'de mümkün değil." dedi.

Ülkede reformlara devam ettiklerini savunan Esed, "Ama bunların teröristler ve onları destekleyen ülkeler için hiçbir anlamı yok." diye konuştu. Beşşar Esed, hükümetinin, "binlerce insanın hayatını kurtarmak için teröristleri yok etmek zorunda olduğunu" öne sürdü. El Kaide'nin Suriye'de faaliyet gösterdiğini de dile getiren Esed, ABD yönetimini, "Sevmediği ülkelere El Kaide'nin saldırmasını kabullenmekle" suçladı.

Suriye dışından getirilecek bir çözümü kabul etmeyeceklerini ifade eden Esed, bunun nasıl çözülebileceğini sadece Suriyelilerin bildiğini dile getirdi.

Suriye Devlet Başkanı Esed, Filistin'e verdikleri destek sebebiyle baskı altında olduklarını da savundu.

"TÜRKİYE HALKI VE TÜRK SİYASETÇİLERİ ZIT"

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Türk halkının Suriye'ye olumlu bakışı ile Türk yetkililerin izlediği siyasetin birbirine zıt olduğunu öne sürdü.

"İRAN BİZİ DESTEKLEDİ BİZ DE ONA SADAKAT GÖSTERMELİYİZ"

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, kendilerine destek veren İran'a sadakat göstermek zorunda olduklarını söyledi.

İran devlet televizyonuna konuşan Beşşar Esed, İran Ordusu'nun Suriye'de faaliyet gösterdiği yönündeki iddiaları ise "Ordu içinde ayrılık bulunduğunu ima eden bir şaka" olarak değerlendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.